ARMBAND, EVENTS

4 tips: Så blir sista skoldagen ännu roligare med armband

Sista skoldagen närmar sig, och landets skolor gör sig redo att fira eleverna i klass 9, som ska ta farväl av lärare och yngre kamrater. Vi har skapat en guide, till hur ni kan göra den sista skoldagen ännu roligare med armband från Ikastetikett.se

1. Använd entreband som entrébiljett till festen

På många skolor håller man en fest på kvällen för elever från avgångsklasserna och deras lärare. Ofta går skolor samman och håller en gemensam fest. Ju fler deltagare, desto roligare fest. Det finns bara ett problem: En stor och rolig fest attraherar såklart också dem, som inte hör hemma på festen. Och om ni är flera skolor, som håller festen tillsammans, så känner inte alla varandra, och det är svårt att veta, vem som är inbjuden och vem som ev. har bjudit in sig själv.

Det är därför perfekt att använda armband, som entrébiljett till festen. På så sätt, kan ni vara säkra på, att endast inbjudna gäster kommer in. Armbanden kan delas ut av t.ex. en lärare eller en från skoladministrationen, och fästs runt elevernas handled med detsamma, så att man inte kan ge det vidare till någon annan.

2. Armbandet blir ett speciellt minne om dagen

När man tar studenten, köper de flesta elever en studentmössa, som alltid kommer att påminna en om den dag, man gick ut gymnasiet. Men någon sådan tradition finns inte när man går ut grundskolan. Därför kan det vara en bra idé att använda armband, för att sätta färg på dagen, och utgöra ett minne om en stor dag i ens liv.

Med pappersarmband kan ni själva välja text på armbandet – exempelvis ”Sista skoldagen 2015”. Ni kan också lägga till grafik på armbandet – t.ex. skolans logga. Och om ni väljer att använda festivalarmband, som på de stora musikfestivalerna, är det endast fantasin som sätter gränser.

Observera att entreband med grafik endast kan beställas genom direkt kontakt med ikastetikett.se på info@ikastetiket.dk eller telefon +45 9715 5312.

3. Gör armband som en gåva till de yngre eleverna

Sista skoldagen är självklart en väldigt stor och viktigt dag för avgångseleverna. Men det är också en dag, som övriga elever ser mycket fram emot. På många skolor är det tradition att de äldre eleverna delar ut godis till de yngre eleverna under dagen, så att de kan beundra de äldre, som de ser upp till.

Om ni gör snygga armband till alla på skolan, har ni en fin present till alla yngre elever, som kan påminna både er själva och de andra eleverna på skolan om en minnesvärd dag.

4. Använd armband till lagindelning

På många skolor är det också tradition, att de äldre eleverna sätter upp någon form av underhållning och aktiviteter för de yngre eleverna, som har ledigt från en ”vanlig” skoldag för att fira de stora.

Om ni planerar tävlingar eller liknande, där eleverna ska delas in i lag, är det perfekt att använda armband i olika färger, som kan sitta på handleden hela dagen och skapa bättre lagsammanhållning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.