Uncategorized

Förberedelser – vad behöver man egentligen inför skolstarten?

Ska ditt barn börja i skolan för första gången? Då är magarna hemma hos er förmodligen fyllda av fjärilar. Och det är inte bara hos barnen som fjärilarna kan fladdra omkring. Den allra första skoldagen är också en stor dag för de flesta föräldrar. Nu är plötsligt inte ditt barn längre en liten förskoleunge. Många föräldrar har många minnen från sin egen skoltid, som de blir påminda om när deras egna barn ska börja i skolan. I detta blogginlägg har vi skapat en checklista med allt du behöver komma ihåg inför skolstarten.

skolstart

Checklista inför skolstarten

  • Matsäckslåda, vattenflaska och fruktpåse: Kanske behöver matsäckslådan från förskolan uppgraderas? Ge den gamla matsäckslådan en ny design. Designa stora självhäftande klistermärken att sätta på utsidan av matsäckslådan. Du kan också skapa en idélista med inspiration till matlådor under hösten, som du kan ta fram när du har smört de första 100 och inte kan komma på något annat än bröd med getost.
  • Inneskor/ombyteskläder: Många skolor vill att barnen på lågstadiet ska använda tofflor eller inneskor. Om ditt barn har ett par tofflor från förskolan, kolla om de fortfarande passar junior (och att det är två skor).
  • Cykel + cykelhjälm: Om ditt barn ska cykla till skolan, är det bra att kolla om cykeln är redo att cykla. Samma sak gäller cykelhjälmen. Passar den fortfarande eller behöver den bytas ut? Kom ihåg att märka cykelhjälmen med namn. Vi kan rekommendera klistermärken som är mycket hållbara och sitter kvar i alla slags väder.
  • Skolväska: Det är en stor dag när barnet ska få sin första riktiga skolväska. Men på många ställen behövs inte en skolväska i början, eftersom barnet inte behöver ta med böcker fram och tillbaka. Så kanske barnets väska från förskolan kan användas i början?
  • Pennskrin: För de flesta barn är pennskrinet en ny bekantskap när de börjar i skolan. Kolla vad barnet behöver ta med sig till just sin skola. Till exempel blyertspennor, färgpennor, tuschpennor, linjal, sudd och pennvässare.
  • Bokpapper: När skolan delar ut böcker för utlån, vill de ofta att böckerna ska ha bokpapper. Du kan köpa många fina designer i pappers- och bokhandlare. Låt barnet välja själv. Det har också blivit populärt med elastiska tygbokpapper som kan användas om och om igen. Kom också ihåg att märka böckerna med namn, till exempel med namnlappar.
  • Gympakläder och joggingskor: Har ditt barn gymnastikkläder och skor som passar till höstens aktiviteter i gymnastiken? Kolla gärna vad skolan förväntar sig att barnet ska ha med sig av gymnastikkläder.
  • Kammat håret: Kamma barnens hår innan skolstarten. Då vet du att dina barn startar lusfria.

Finns det ett namn på det?

Nästan alla saker du ser på checklistan är saker som barnen måste ta med till och från skolan varje dag. Så kom ihåg att märka dem med antingen namnlappar eller strykemerker. På Ikast Etikett rekommenderar vi alltid att du fäster namnlapparna på en märklapp eller etikett på insidan av kläderna. Då faller de inte av när du tvättar kläderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.