FAQ, KLISTERMÄRKEN, MÄRKNING AV KLÄDER

Glöm inte att märka ägodelarna till de yngsta barnen

Oavsett om ditt barn är litet har det säkert mycket utrustning och kläder att hålla reda på. Vi kan inte garantera att livet med småbarn blir en dans på rosor med namn i kläderna, men det kommer definitivt att underlätta att hålla ordning på ägodelarna. Speciellt när barnet börjar på förskolan eller skolan.

Därför ska du märka ägodelarna till de små med namn.

Ett litet barn kan inte hålla reda på sina saker själv. Det behöver hjälp av föräldrar, mor- och farföräldrar, lärare och andra vuxna. När ditt barn börjar på förskolan eller skolan är det många andra barn som också har jackor, overaller, mössor och vantar i samma storlek – och även om det inte är exakt detsamma, är det garanterat mycket som liknar varandra. När det finns namn i och på ägodelarna blir det mycket lättare för alla vuxna som ansvarar för barnet att hitta rätt ägodelar. Det hjälper förskole- och skollärarna att lägga barnets saker på rätt plats.

När ni är utanför huset

När du tar med ditt barn till lekplatsen, biblioteket, leklandet, på café eller till skogen med lekgruppen, har ni säkert med skötväska, ombyteskläder och mat på utflykten. Kanske till och med favoritgosedjuret. Med kläder som ska tas av och på, blöjbyten och leksaker som kastas ur vagnen är det lätt att förlägga och glömma bort en eller flera ägodelar. Speciellt om barnet plötsligt är arg eller uttråkat. Om du har märkt barnets ägodelar i förväg är det lätt att känna igen deras saker om du behöver packa ihop snabbt. Det är också enkelt för andra att returnera ägodelarna till er om ni skulle glömma något.

Så här märker du ägodelarna med namn på ett enkelt sätt

Det finns olika lösningar när du vill märka ditt barns ägodelar med namn.

Namnlappar är definitivt den enklaste lösningen. Du kan använda namnlapparna från Ikast Etikett (även kända som klisteretiketter) på nästan allt i familjens ägodelar. Namnlapparna fungerar som klistermärken och är mycket enkla att använda – inget behov av att sy eller stryka. Sätt bara fast namnlapparna på etiketterna när du använder dem i kläder. Märketiketterna tål självklart alla tvättomgångar.

Ett alternativ till klisteretiketter är strykemärken. Strykemärken är MYCKET hållbara och nästan omöjliga att ta bort från kläderna. Om du ofta säljer ditt barns urvuxna kläder är det därför en bra idé att använda namnlapparna.

Tidigare har vi berättat om att använda namnlapparna i kläder. Men faktum är att du också kan använda de smarta etiketterna på matlådor, nappflaskor, nappar och leksaker, för precis som de tål maskintvätt tål de också dagliga turer i diskmaskinen eller att bli skållade om du sätter dem på nappar eller flaskor.

På Ikast Etikett kan du prova namnlapparna gratis. Du kan beställa en babypaket på https://www.ikastetikett.se/babypaket. Du behöver bara betala för frakten. Om du behöver andra typer av märkning kan du också hitta flaskeetiketter för att sätta på utsidan av behållare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.