KREATIV

Inslagning av årets paketkalender

Julen närmar sig snabbt och när vi når den 1 december måste paketkalendern vara klar. Ofta ännu tidigare om du ger adventsgåvor. Då bör adventskalendern vara klar redan i slutet av november. Vad varje enskild paketkalender ska innehålla lämnar vi helt upp till dig. Men i det här blogginlägget får du inspiration om hur du kan slå in gåvorna.

Sy påsar av återanvänt tyg

Du kan sy fina påsar till presentkalendern själv, som du kan använda år efter år. Hitta tyger i en second hand affär, som du kan sy påsarna av. Kanske hittar du en julduk eller annat jultyg som passar bra. En kaffesäck (jutesäck – strisäck) passar också bra för att sy små “jultomtepåsar”. För att anpassa påsarna kan du sy på namnband på presentpåsarna. Gör påsarna i olika storlekar så det finns plats för olika storlek på gåvorna. Du kan sy siffror på påsarna, men du kan också göra små pappersskyltar med siffror som du kan knyta runt påsarna när du ska stänga dem.

Använd återanvändningspapper

Tidningar och reklam är fulla av julfärger och motiv i november och december – ja, julen börjar ofta redan i oktober. Det är därför en bra möjlighet att hitta reklampapper som har rätt julkänsla.

För att skapa en helhet och ge gåvorna en personlig touch kan du designa dina egna klistermärken som du sätter på utsidan av presenterna i paketkalendern. Om du beställer 24 likadana klistermärken kan du skriva siffror på klistermärkena för hand. Du kan också beställa klistermärken med siffror som du sätter bredvid.

Använd toalettrullar

Om du ger mest små gåvor kan du använda toalettrullar som förpackning. Lägg presenten i den tomma toalettrullen och vik ihop varje ände. Nu kan du stänga toalettrullen genom att binda ett band runt den. Gör klistermärken för förpackningar som du fäster på utsidan av rullarna. På klistermärkena kan du skriva: Till “namn” från “jultomten/mamma/pappa” osv. Vad det ska stå är helt upp till dig. Nu har du 24 små söta paket som du kan dekorera med pärldekorationer, band, sockerstänger, hjärtan osv. om du vill ha mer dekoration.

Glöm inte julpåsen

Vill du helst slippa behöva slå in 24 gåvor (gånger det antal paketkalendrar du ska göra)? Då kan du alltid skippa presentpappret och istället lägga gåvan direkt i julpåsen. Det är mer miljövänligt och sparar dig också både pengar och tid. Sy eller köp en fin julpåse som du kan använda år efter år. Det är så trevligt att kunna ta fram samma gamla julpåse.

Men: presenter utan inslagning fungerar bäst om du bor tillsammans med mottagaren – och kommer ihåg att lägga en ny present i påsen (strumporna) varje dag. Om du inte kan samarbeta med någon annan i hushållet där presenterna ska ges.

Andra idéer för inslagning

Om du vill ge en julstjärna (dvs den fina röda julblomman) som present kan du slå in plastkrukan i brunt papper. På utsidan kan du fästa de fina klistermärken för blomsterbuketter med en kärleksfull hälsning från dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.