ARMBAND, EVENTS

Hur får man av festivalbandet?

Det är inte svårt att ta av sig ett festivalband när festivalen är över. Vissa arrangörer vill se till att festivalbanden återvinns. Andra vill undvika fusk med banden och tar bort dem innan gästerna lämnar festivalområdet. För den enskilda gästen kan det vara viktigt att ta av festivalbandet utan att skada det, så att bandet kan sparas som ett minne.

För de flesta är det enklast att klippa av bandet med en sax. Detta gäller för en mycket stor del av alla festivalband som säljs hos Ikast Etikett. Om du vill spara festivalbandet kan det vara smart att klippa bandet så nära stängningen som möjligt. På så sätt kommer du kunna se större delen av festivalbandets design. När du har klippt av bandet kan du oftast dra av hela stängningen från bandet.


Hur får man av festivalband av papper eller tyvek?

Det enklaste sättet att ta av ett tyvekband/papperband från handleden är givetvis att klippa av det med en sax. Om du inte har en sax tillgänglig kan du lossa bandet där det är fastklistrat.


Återvinning och kretslopp av festivalband

På vissa platser vill man samla in festivalbanden efter användning för återvinning och återanvändning av banden. Vid utgången finns det ett team med anställda som är redo att klippa av bandet och skilja på stängningen och själva bandet. Hos Ikast Etikett erbjuder vi som en del av vårt återvinningsprogram att hjälpa våra kunder att göra sig av med använda band. Du kan också låta gästerna ta av de använda festivalbanden själva genom att ha en sax tillgänglig vid utgången, till exempel på ett museum. Se till att saxen är fastsatt så att den inte försvinner. Se till att det är enkelt för gästerna att slänga bandet och stängningen separat så att materialen kan återanvändas.


Skoproducenten WODEN och Smukfest (en dansk festival) har tidigare använt överflödiga festivalband i en av sina skokollektioner som ett sätt att tänka på återanvändning.
En annan metod att spara sina gamla festivalband är att rama in dem. Andra fäster det använda festivalbandet i en nyckelring. Om du har många festivalband kan du sy ihop dem på en hatt eller sy dem till en liten väska. Bara fantasin sätter gränserna.


Avtagningsbart festivalband

På framtidsmuseet Futurium i Tyskland är man entusiastisk över uttrycket som ett festivalband har. Samtidigt har museet en ambition att välja hållbarhet där det går. På Futurium ville de därför inte ha en lösning med band som måste kastas efter bara en användning. För att möta Futuriums önskemål fick museet ett festivalband med en träpärla som stänger bandet medan gästen bär det. När besöket är över kan gästen enkelt dra i pärlan för att lossa bandet. Bandet sys genom att böja upp ändarna så att pärlan inte faller av.
Nackdelen med denna lösning är naturligtvis att bandet är lätt att ta av och överlämna till någon annan. Detta är dock inte ett problem för Futurium, men en arrangör av en stor musikfestival skulle förmodligen inte välja denna lösning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.