FAQ, KLISTERMÄRKEN

Hur tar man bort klistermärken från bilen?

Har du en eller flera klistermärken på din bil som du vill ta bort? Eller finns det kvar klisterrester från ett märke? När du tar bort klistermärken från en bil måste du alltid vara uppmärksam på materialet du vill ta bort märket från. Det är skillnad om du ska ta bort ett klistermärke från glas, interiör eller en lackad yta.

Ta bort klistermärken från bilrutor:

Om du lyckas få tag i klistermärket och lossa det, är det bäst att bara dra bort det. Om du inte kan dra av klistermärket, kan du försöka försiktigt med följande:

Glasraka. En glasraka är ett fantastiskt verktyg för att ta bort lim och annat smuts från glas. Det vassa knivbladet tar bort limet från klistermärket utan att riva upp glaset. Glasrakor säljs hos de flesta städförsäljare eller byggvaruhus.

Om det finns kvar svåra limrester kan du försöka ta bort limmet med matolja, t.ex. rapsolja. Om det inte fungerar kan du använda lampolja. Var försiktig så att du inte spiller olja, det kan orsaka fläckar.

Ta bort klistermärken från metall:

Använd inte glasraka på metall! Prova istället med en hårtork. Börja med kalluftsfunktionen och öka gradvis värmen om det inte räcker. Var uppmärksam på om metallen tål värmeexponeringen.

Håll hårtorken nära klistermärket och rikta hårtorken mot klistermärket tills limmet blir varmt. Sedan kan du ta bort klistermärket med fingrarna.

På lackerade ytor bör du överväga att få hjälp av en fackman som kan ta bort klistermärket utan att skapa repor i lacken.

Observera att allt ovan sker på eget ansvar. Prova på en mindre synlig plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.