FAQ, KLISTERMÄRKEN, MÄRKNING AV KLÄDER

Välj den etikett som passar bäst för ditt användningsområde.

Namnetiketter har många användningsområden. Därför kan det vara klokt att fundera över vad du vill använda namnetiketterna till innan du beställer. Nedan har vi utgått från olika användningsscenarier så att du kan hitta de rätta namnetiketterna.

Namnetiketter till kläder

Du kommer ofta att ha behov av namnetiketter till kläder när du har barn på förskolan. Alla kläder bör märkas med namn. Det kan bli tidskrävande om det blir för komplicerat att sätta namnetiketter i kläderna, till exempel om du måste stryka eller sy fast namnetiketterna. Med självhäftande namnetiketter kan det inte bli enklare att sätta namn i kläderna. Du fäster bara namnetiketterna i en etikett på insidan av plagget. Tidigare skrev man ofta namn i kläderna med penna, men det är svårt att få det snyggt och ta bort det igen. En namnetikett är enkel att peta bort när du inte längre ska använda kläderna. Hos Ikast Etikett kan du designa dina namnetiketter online. Här kan du välja bakgrund, figurer och skriva namn. Vi rekommenderar också att du skriver in ett telefonnummer på namnetiketten så att det blir enkelt att ringa eller skicka ett sms om någon har hittat kläderna.

Namnetiketter till stickade plagg och hemgjorda kläder

I industriellt tillverkade kläder finns det nästan alltid vävda märkesetiketter eller tvättanvisningar som du kan använda för att fästa namnetiketter på. I stickade plagg och hemgjorda kläder är detta inte fallet. Istället kan du planera att sätta namnband eller strykemärken med namnet i plagget redan när du tillverkar det.

Namnetiketter till matlådor och drickflaskor

Namnetiketter till matlådor och drickflaskor är ett måste när du har små barn, precis som på kläder. Många barn har likadana matlådor och drickflaskor, och det är tråkigt för barnet om de inte hittar sin egen matlåda eller drickflaska på förskolan eller i skolan.

Ska namnetiketterna vara runda eller väldigt små? Det kan du välja själv när du designar dina namnetiketter online hos Ikast Etikett.

Namnetiketter till böcker och organisering

Om du behöver namnetiketter att sätta på utsidan av böcker eller på förvaringslådor eller plastfickor kan du med fördel designa dina egna etiketter hos Ikast Etikett. Här går det att designa etiketter i alla möjliga storlekar och former som du själv definierar online.

Om du behöver namnetiketter att sätta på utsidan av kryddburkar eller andra matbehållare kan du använda flaskeetiketter. Flaskeetiketterna har en matt yta och limmet på denna typ av etikett är inte så starkt, så det är enkelt att ta bort etiketterna efter användning.

När du väljer vilken typ av namnetiketter som passar dig bör du också tänka på materialet och hållbarheten. Behöver du namnetiketter som ska kunna sitta fast under lång tid, eller ska du bara använda namnetiketten under en kortare period? Då kan du kanske göra kompromisser med materialet och hållbarheten.

Märken för presentinslagning

Du känner säkert till “från-och-till-etiketter”, klistremerker för presentinslagning eller klistremerker med logotyp och företagsnamn. Även denna typ av märken kan du designa online hos Ikast Etikett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.