KREATIV

Julklappstips för barn

Det är bra att ge presenter som faktiskt används. En väska för att byta kläder, inneskor eller att handla med är en present som de flesta kan använda. Det är också enkelt för ditt barn att sätta sin egen prägel på väskorna utan att det blir för komplicerat.

Självklart kan du välja att rita direkt på väskan, men det kräver textilpennor för att få ett bra resultat. För vissa barn kan det också kännas överväldigande att få en helt vit väska i händerna. Istället kan barnet rita en teckning som du kan fotografera eller skanna in på en dator. När du skannar in teckningen kan du ladda upp bildfilen på Ikast Etikett och beställa stryknamn med den färdiga teckningen.

När du får stryknamnen hemma stryker du dem på tygväskorna precis där du vill ha dem. Det kan gärna vara teckningar från flera barn på samma väska. Det kan till exempel vara väldigt fint att be barnen rita små teckningar med ett tema, som djur, jul, väder, prinsessor, fotboll eller något annat som mottagaren också gillar.

Du kan själv bestämma storleken på stryknamnen när du beställer dem online.

Om du ska ge en present till en bror eller syster kan det också vara fint att rita en teckning som blir till ett strykmärke som kan strykas på en t-shirt.

Med de nya stryknamnen utan bakgrund kan du skapa söta eller roliga texter att stryka på väskorna. Det kan också vara en rolig idé för lite äldre barn som inte vill rita: hitta många ord, små fraser eller något annat att placera på en väska. En annan fin detalj kan vara att sy fast en etikett eller vävd märkning på utsidan av tygpåsen.

Måla på koppar och porslin

Du behöver:

  • Porslinsmuggar som tål att vara i ugnen
  • Porslinspennor
  • Namnetiketter

En annan trevlig (och billig) julklappsidé är att hitta fina enfärgade muggar i second hand-butiken. Med en porslinspenna kan du dekorera koppen – och om du ritar fel kan du bara tvätta bort det. Pennan fäster nämligen först när den hettas i ugnen. När koppen är klar placerar du en namnetikett med mottagarens namn på koppen. Du kan också göra etiketter med en bild som betyder något för mottagaren. Båda typerna av klistermärken tål maskindisk och håller i många år.

Vacker och personlig presentinslagning från dina barn

När barnen har gjort sina egna julklappar måste de självklart paketeras snyggt. Med de fina klistermärkena för presentinslagning kan du göra klistermärken med bilder eller teckningar för att dekorera på utsidan av inslagningen. I det nedre vänstra exemplet har presentgivaren gjort klistermärken där det finns plats att skriva mottagarens namn med en spritpenna. Det ger fler möjligheter att använda klistermärkena.

Hemgjort godis

Hemlagade småkakor, havregrynskulor, karameller eller bara ett glas med mottagarens favoritsötsaker från affären måste självklart paketeras snyggt. En gammal syltburk med en personlig flaskeetikett, snyggt papper över locket och ett vackert band, så har du snabbt ett fint glas att ge bort till familj och vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.