EVENTS, OMSÄTTNING

Så ökar du omsättningen i din nöjespark

 

Snart är det högsäsong för landets alla nöjesparker och lekland, när svenska och utländska turister ska ge sina barn och sina barnsliga själar en upplevelse på semestern. Men högsäsongen är kort, och därför gäller det att optimera omsättningen och intjäningen under de få månader, då gästerna är som flest.

Vi har skapat en guide till hur du ökar din nöjesparks omsättning med pappersarmband från ikastetikett.se.

1. Ge barnen ett helgarmband

Barnen är svåra att få med hem igen, när de har det roligt. Och varför måste man alltid hem, när det är som roligast? Ge familjerna en bra anledning att komma tillbaka, genom att dela ut armband vid utgången, som ger gratis inträde för barn dagen efter. Barnen kommer in dagen efter utan att betala, och föräldrarna får därmed möjlighet att komma tillbaka till ett bra pris. Vilket ger dig ännu mer omsättning tack vare samma gäster.

2. Ge lojala gäster rabatt med armband inför nästa besök

Ett annat sätt kan vara att ge de lojala gästerna något extra, såsom rabatt på nästa besök, om de fortfarande bär armbandet från tidigare besök. Du behöver alltså inte begränsa rabatten till dem, som kommer igen dagen efter. På så vis får du bra reklam, när barnen bär armbandet under längre tid.

3. Minimera fusk

För de flesta nöjesparker och lekland är det ett stort problem, att folk antingen smiter in utan att betala eller använder sig av delar av nöjesparken eller leklandet, som de inte har betalt för vid ingången.

Detta slags fusk undviker du genom att använda armband som entrébiljetter, som ska bäras synligt hela dagen, precis som på festivaler. Du kan t.ex. göra en typ av armband, som ger tillgång till alla delar, medan en annan typ bara ger begränsad tillgång.

På så sätt är det alltid lätt för din personal att kontrollera, om gästerna har betalt.

4. Få större varumärkes- och reklamvärde

Du kan spendedera tusentals kronor på annonser. Men du får aldrig lika bra reklam, som en rekommendation från ett barn till ett annat.

Med ett armband kring handleden blir de minsta gästerna små, omkringvandrande reklampelare för din nöjespark eller ditt lekland, och de visar gärna fram det som en häftig souvenir från sin semester. När de väl har fått på sig armbandet vid ingången, vill de helt säkert inte ta av sig det, förrän det är absolut nödvändigt.

Pappersarmband fås i många olika färger och kan tryckas både med text och logga, så att de passar till just din park. Och om du beställer festivalarmband, som håller ännu bättre än pappersarmband, är det endast fantasin, som sätter gränser för, hur designen på dina armband kan se ut.

5. Gör det lätt att hitta mamma och pappa

De flesta föräldrar med små barn har varit med om det. Plötsligt ser man sig omkring och den minsta medlemmen av familjen är borta. Det är inte så sällan, barn kommer bort från sina familjer. Speciellt på platser med många människor och ivriga barn, som springer fram och tillbaka mellan karuseller. Som tur är, kommer barnen nästan alltid snabbt tillrätta igen efter en efterlysning via högtalarna.

Men varför inte ge föräldrarna extra lugn och ro genom att utrusta alla barn med pappersarmband, där de vuxna kan skriva ner barnets namn och föräldrarnas mobilnummer? På så vis, kan fortare hitta föräldrarna, när de minsta gästerna kommit bort och saknar sin mamma och pappa. Ni slipper efterlysa barnen via högtalarsystemet, och ni får gladare och tryggare föräldrar som gäster.

6. Ge gästerna en större helhetsupplevelse

Det värsta med en dag i leklandet eller på nöjesparken, är att den tar slut. Speciellt för barnen, som har sett fram emot besöket, som plötsligt är slut.

Om du ger gästerna ett armband, har de ett fysiskt minne av dagen, som de kan ta med sig hem. På så sätt får de ännu fler goda minnen, du får gladare gäster, som säkert är mer benägna att komma tillbaka en annan gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.