I KÖKET, KREATIV

Sy scarf med “made by”- märke

Jag är en scarf-tjej… Inte om termometern visar 25 grader i skuggan. Men annars tycker jag faktiskt att en halsduk eller scarf är ett enkelt sätt att piffa upp garderoben på.

En scarf kan användas både till en enkel t-shirt och ett par jeans – eller så kan man ändra stilen på t.ex. en svart klänning. Det är dessutom väldigt enkelt att sy en scarf, och vissa dagar passar de snabba projekten bäst.

Till en scarf behöver du

  • En bit tyg (du kan använda jersey också, men då får scarfen ett tyngre fall)
  • Ett “made by“- märke från ikastetikett.se

Klipp ut en bit tyg, som mäter 135 cm gånger 55 cm (på bilden ligger tyget dubbelt, eftersom det är lättare att klippa då)

Vik tyget rätsida mot rätsida, så att det mäter 135 cm gånger 27,5 cm. Placera ditt ”made by”- märke i sömmen och sy ihop.

Vänd rätsidan ut. Nu ser scarfen ut såhär.

Nu ska de två ändorna sys ihop. Nåla ihop dem rät mot rät – lämna en liten öppning, så att du kan vända scarfen rätt efteråt. På bilden är denna öppning överst.

Nu ser scarfen ut såhär. Vänd den så att du har rätsidan utåt.

Nu är allt du behöver göra att sy ihop öppningen – jag gör det på symaskinen, eftersom det går fortast, och när jag har scarfen på mig, ser jag till att den ligger innerst, så att man inte kan se sömmen. Om du gillar att sy för hand, så är det bara att kasta sig över nål och tråd – båda sätten fungerar utmärkt.

Så är din scarf färdig. Nu ska den bara vecklas runt halsen – jag tycker att ett ”made by”- märke utgör pricken över i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.