EVENTS, OMSÄTTNING

7 tips: Så skapar du massiv merförsäljning under studentveckan

Snart är den stora dagen är för landets treor, när tre års hårt slit med näsan djupt begravda i böckerna är slut, och studentfestligheterna närmar sig. Och det är inte bara studenterna som ser fram emot detta.

För landets diskotek och barer utgör studentveckan en gigantisk möjlighet att generera extra stor omsättning, när tusentals ungdomar ska festa loss, och den ena festen avlöser den andra i en hel vecka.

Men hur gör man för att locka studenterna till just din bar, för att fira mösspåtagningen?

Här får ni sju tips på, hur man maximerar omsättningen under studentveckan.

1. Sälj armband med drinkbiljetter

Sälj armband med 5 eller 10 avtagbara drink- eller ölbiljetter. Så blir det lätt för ungdomarna att fylla på, när glaset är tomt – och du blir garanterad en lägsta omsättning, redan innan de anländer till baren. Kön till baren blir också kortare. Eftersom betalningen redan är avklarad, tar serveringen nästan ingen tid alls. Dessutom behöver man inte hantera så mycket kontanter i baren under kvällens gång.

2. Få ungdomarna att stanna längre

Med 10 drinkbiljetter på armbandet ökar du också sannolikheten att ungdomarna stannar längre och köper mer. Ingen vill gå hem med oanvända biljetter. Och om någon ändå väljer att göra det, så kommer det dig tillgodo.

3. Erbjud studentrabatt på armband med drink- eller ölbiljetter

Alla älskar ett bra erbjudande – speciellt unga med uselt studentbidrag och pressade budgetar. Så varför inte göra något extra för studenterna och sälja armband med drink- eller ölbiljetter till nedsatt pris, så att de t.ex. får fem drinkar till priset för fyra under studenveckan? Studenterna uppskattar att spara lite pengar – och de köper helt säkert en drink nr. sex, när biljetterna på armbandet är slut.

4. Få studenterna att komma tillbaka genom olika armband varje dag

Som namnet antyder, är studentveckan inte bara en enda dag av fest och flärd. De flesta studenter festar och går ut kväll efter kväll hela veckan lång.

Vad skulle det innebära för din omsättning, om du kunde se till, att studenterna inte bara besöker din bar en enda dag, utan återkommer fem kvällar i rad?

Om du gör pappersarmband eller festivalarmband i olika design eller färger till varje kväll, kan du erbjuda speciella rabatter till de studenter, som är lojala och kommer tillbaka kvällen efter med armbandet från föregående dag på handleden. Du skulle också kunna erbjuda en drink eller en flaska till dem, som besöker din bar eller ditt diskotek till exempel fem dagar i sträck.

5. Använd armband som reklam

Många diskotek använder stämpel eller entrébiljetter, som bevis för att man har betalat i dörren. Men om du istället ger besökarna ett armband runt handleden, blir de till levande ambassadörer och reklampelare, som går runt dagen lång med ett synligt bevis på den kommande festen, innan de fortsätter till ditt diskotek.

Studenterna behåller ofta armbandet på hela veckan, som ett minne om en lyckad fest. Därför har armbandet stort marknadsföringsvärde, och den bästa reklamen är alltid en rekommendation från en student till en annan.

6. Få studenterna att komma tidigt på kvällen

Det ligger inte mycket omsättning i, att de unga sitter hemma och förfestar halva natten. Se istället till, att den coolaste festen börjar så tidigt som möjligt på ditt diskotek eller din bar. Det kan du t.ex. göra genom att erbjuda en gratis drink eller gratis entré till alla, som kommer före midnatt.

7. Arrangera en pubrunda

Studentveckan är något alldeles speciellt för de unga, och det kräver självklart en helt speciell fest. Samtidigt måste du se till, att studenterna väljer att festa i det område eller den stad, där din bar eller ditt diskotek ligger – och attrahera studenter från andra områden.

Det uppnår du genom att gå ihop med de andra ”gå ut”-ställena i ditt område och arrangera en pubrunda, som börjar tidigt på kvällen. Använd till exempel ett speciellt armband, som ger tillgång till alla de ställen, som deltar i arrangemanget. Så kan de unga själva välja i vilken ordning, de besöker barerna och diskoteken.

En pubrunda betyder självklart, att du ska dela den totala omsättningen med de andra barerna och diskoteken i området. Men när ni går ihop, ökar sannolikheten för, att studenterna väljer att stanna i området och festa hela natten. Samtidigt kommer ni att attrahera studenter från andra delar av staden.

Om pappersarmband

ikastetikett.se har flera möjligheter inom pappersarmband:

  1. Utan tryck från lager, som beställs via vår hemsida och levereras från dag till dag.
  2. 2. Pappersarmband med tryckt text, som beställs via vår hemsida.
  3. 3. Pappersarmband med logga beställs via e-post på info@ikastetiket.dk.

Köp dina pappersarmband här.

Entréarmband med löstagbara biljetter

Entréarmband med 5 eller 10 löstagbara biljetter fås i färgerna svart, vit, röd, neonlime, neongul eller orange glow-in-the-dark.

Köp dina entréarmband med löstagbara biljetter här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.