FAQ

10 tips till namnlappar

Se översikt över våra namnlappar och namnetiketter.

1. Ladda upp en bild på ditt barn eller välj någon av de många fina figurer. En känd figur hjälper små barn inte kan läsa än, så att de känner igen sina egna saker. Du kan även välja bland många fina bakgrundsfärger.

2. Om det är möjligt så kan du dela upp texten på två linjer när du designar ditt namnmärke. Då får du större skrift och din text blir mycket lättare att läsa.

3. Du kan självklart tvätta kläder och saker i tvättmaskin och diskmaskin, även när namnmärket sitter på.

4. Sätt alltid fast namnlappan i en tvättanvisning eller ett annat märke när du märker upp dina kläder. På så sätt undviker du att märkena faller av för att plagget sträcks ut under märket.

5. Namnmärket fungerar även på nappflaskor. De tål att du kokar och skållar nappflaskorna.

6. Sätt ett telefonnummer på ert namnmärke. Då är det lätt för andra att ringa till er om ni har tappat favoritnallen eller glömt jackan på fotbollsplanen.

7. Du kan även sätta namnlappan utanpå gummistövlar. Då är de lätta att känna igen i garderoben. Om du ska använda namnmärket i skor rekommenderar vi att du sätter dem på sidan av skon eller väljer ett klistermärke att sätta på sulan.

8. Vill du använda namnlappar till hela familjen? Då gör du ett enkelt märke som endast har familjens efternamn. Då spelar det ingen roll om det är mamma eller lillebror som har hand om väskan på helgen.

9. Du kan använda namnlappar från Ikast Etikett på både kläder och saker. Många använder märkena på matlådor, drickflaskor och leksaker.

10. Namnlappar är visserligen godkänt för närkontakt med hud enligt leksaksnormen EN 71-3, men vi rekommenderar inte att du sätter det på ditt barn. Brukar ditt barn försvinna? Använd då hellre ett infoband.

Har du frågor till 10 tips till namnlappar? Mejla oss på info@ikastetiket.se eller ring 040-606 06 51.

Letar du efter namnband med egen design?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.