BARNKLÄDER, DIY, KREATIV, SÖMNAD

Beskrivning på randig stickad babytröja

Jag hade några snygga garnrester liggandes. Men det räckte inte till ett projekt till mig själv. Men det fanns tillräckligt till en fin liten randig tröja till min väninnas dotter.

Om man har turen att ha små barn i umgängeskretsen, är det ett enkelt sätt att använda sina tyg- och garnrester.

Till denna tröja hade jag tillräckligt till en randig stickad babytröja i två färger, men om man har inte har nog så att det räcker i två färger, men i flera olika färger (någorlunda samma tjocklek och typ), så kan man också göra sin egen variant av multifärgade, randiga tröjor.

Endast fantasin sätter gränser för mönster, och det är ett roligt sätt att använda sina rester på.

Detta behöver du till en randig stickad babytröja:

  • Cirka 150 meter garn i två olika färger
  • 5 knappar
  • Ett namnband från ikastetikett.se (jag använder 10mm med skrifttyp 3M, som sys fast)
  • Stickor nr. 4 (det är en fördel med runda)
  • Virknål nr.4

Jag har stickat efter mina egna mått genom att mäta barnet. Du kan dock använda denna beskrivning som en standard, som enkelt kan justeras till ditt eget projekt.

Kom ihåg att göra ett test först.

Fram- och bakstycken

Lägg upp till 50 cm (i mitt fall 118 maskor) och sticka 15 cm rätt fram och tillbaka.

Byt färg på varannan sticka för att få de fina tunna ränderna. Lägg den andra färgen över den första, varje gång en ny rand påbörjas för att få en fin och jämn kant.

Sätt ett märke på varje sida, som delar framstyckena från bakstycket och minska med 6 maskor för varje armveck. (Varje framstycke är 30 maskor). Alltså 3 maskor från framstycket och bakstycket vid varje märke.

Ärmar

Börja sedan på ärmarna, som i mitt fall är 18 cm breda (32 maskor). Öka vid var fjärde dubbelrand (ca. var tredje cm), tills ärmen mäter 19 cm (så det är 46 maskor). Jag har gjort ärmarna extra långa, så att de kan vikas upp efter behov.

Var uppmärksam på att avsluta med samma färg som fram- och bakstycket, så att ränderna fortsätter likadant, när man sätter ihop styckena. Avsluta med 4 maskor på varje sida. Sticka den andra ärmen.

Sätt in ärmarna mellan fram- och bakstycke och passa in ränderna. Ta in till raglan på var fjärde sticka (-8 maskor per sticka) 5 gånger, och så varannan sticka, tills önskat resultat uppnås.

Knappar

Avsluta sedan. Ärmarna sys ihop och ”knapphålen” virkas till knapparna, som sätts ihop med knapparna. Jag sydde fast knapparna för hand med vanlig tråd för extra bra fäste.

Till sist sys namnmärket fast i nacken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.