BARNKLÄDER, KREATIV, SÖMNAD

Enkel sommarklänning av undertröja

Min dotter på 3 år är en riktig klänningtjej – och det är nog inte särskilt konstigt, eftersom jag själv har fler än 100 klänningar hängandes i garderoben – och även om jag ibland skulle önska, att jag kunde locka henne att bära ett par byxor, eftersom det är mer praktiskt i vissa situationer, så tycker jag faktiskt att det är roligare att sy klänningar än mycket annat. Dessutom är hon en så självständig liten dam, att jag kan tycka vad jag vill om hennes utstyrslar, för hon har helt klart en bestämd åsikt om den saken, och så får man påminna sig själv om att man ska välja sina strider 🙂

Det behöver inte vara ett stort projekt att sy en liten sommarklänning. Här kan du se hur man enkelt och snabbt kan sy en sommarklänning av en undertröja – och denna modell är en av Carlas favoriter, eftersom den är lagom lång, så att man också kan klättra i träd och cykla, men samtidigt har så pass mycket vidd i kjolen, att den kan användas till att dansa i.

Så gör du en sommarklänning av en undertröja

För att sy sommarklänningen behöver du:


Jag har använt mig av ett strykmärke från Ikast Etikett med min dotters namn och en liten fe.

Först klipper du bort sömmen från undertröjan.

Klipp till en bit tyg till själva kjolen. I detta tillfälle mäter tyget 102 cm x 21 cm, vilket passar till en undertröja i storlek 98/104. Sy ihop kjolen i sidan, rätsida mot rätsida.

Sy två rynktrådar på toppen av kjolen med en halv centimeters mellanrum och rynka ihop kjolen, så att den passar till tröjan.

Observera, att kjolen ska vara lite bredare än tröjan, eftersom du ska sträcka tröjan lite, när du syr på kjolen.

Lägg kjol och tröja med rätsidorna mot varandra och sy fast kjolen.

Nu ska kjolen fållas upp. Jag har använt overlock på kanten och vikt upp en gång på 1,5 cm, men man kan också göra ett dubbelt uppvik istället.

Nu är klänningen färdig – ett enkelt och snabbt projekt.

Jag avslutar alltid med att sätta ett strykmärke i de egensydda kläderna med barnets namn, så att man minimerar risken för att kläderna försvinner på förskolan.

När man beställer sina strykmärken hos Ikast Etikett, kan man välja mellan många olika figurer på strykmärkena, och det är även möjligt att få flera linjer, om man t.ex. vill lägga till ett telefonnummer också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.