BARNKLÄDER, DIY, KREATIV

Få ordning på kläderna i jul!

Julen är ganska “arbetsgivarvänlig” kan man väl säga i år. Bara en ledig dag extra (måndag 26/12) men många kommer nog att ta ut semesterdagar för att få lite julledighet i alla fall. Det är klart att du skall slappa, leka med barnen, ge din partner lite extra uppmärksamhet, sova länge eller gå den där härliga, långa vinterpromenaden som gör att det är ännu bättre att komma hem till ett varmt hus och kanske fixa sig en skinkmacka med senap på ett gott julbröd…men OM du också vill känna dig lite nyttig, har vi ett tips!

Märk barnens kläder – snabbt och enkelt jobb med stor effekt

Du vet att du borde ha gjort det redan i starten av hösten, men det blev bara inte gjort. Det är alltid så mycket annat som kommer emellan! Men det är ju inte ett jobb som behöver vara så svårt. Här kommer din checklista!

  1. Beställ dom namnlappar, strykmärken eller vävda namnlappar du behöver här. Vi skickar på bara några dagar så om du beställer nu så har du det du skall använda precis för eller efter jul.

  2. Titta igenom barnens kläder. Det är förstås inte allt du behöver märka men byxor, skor och stövlar, fleecetröjor, mössor och vantar är typiskt det som är smart att märka. Kanske också barnets ryggsäck, eventuellt mobilen eller ett pennskrin. Allt det där som så lätt försvinner på förskolan eller i skolan.

  3. Och nu medan du håller på – varför inte rensa ut bland kläderna? Ge bort till välgörenhet eller till organsationer som ger till barn i krig eller på flykt. Men ge inte bort sådant som ingen vill ha. Ett par väldigt nötta strumpor eller en T-shirt med hål i passar bättre att lämnas till återvinning.

  4. Börja märk! Det tar inte mer än en halvtimme när du väl har börjat (med mindre du har väldigt många barn) och när du är färdig känner du att du har gjort något bra. Och det har du! Risken för borttappade kläder eller prylar är mindre nu och med det följer mindre utgifter till att köpa nytt – och en lite enklare vardag för ditt barn.

Starkt jobbat! Nu förtjänar du en kopp kaffe och kanske en småkaka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.