vante med märkningslapp
BARNKLÄDER, KREATIV

Nu närmar sig vintersäsongen – säsongen för borttappade vantar, mössor och stövlar!

För dig som har följt den här bloggen vet du att jag som skriver här heter Fredrik, är svensk men bor i Danmark (utanför Roskilde) och att jag har en pojke på 6 år som heter Vilbert. När man har en pojke på 6 betyder det att: vattenflaskor försvinner spårlöst (alla danska barn ska ha med en egen “drikkedunk” alltså vattenflaska) och att stövlar lever sitt eget liv och kan ligga var som helst på skolan eller på fritidshemmet (SFO: Skole-Og-Fritidsordning).

Och inte minst kan en jacka flyttas mirakulöst från en hängare till en annan. Av honom eller av andra barn i den explosion av aktiviteter som en förskola är.

Och här är räddningen namnlappar som du klistar på vantarna eller stövlarna på några sekunder! Flera gånger senaste veckorna har vi upptäckt att andra föräldrar eller en lärare har flyttat hans saker till rätt plats just för att det fanns en namnlapp i hans grejer. En jacka kom tillbaka. En vattenflaska satt plötsligt i rätt hål på väggen. Ett par tofflor låg på rätt ställe vid hans fack i skolan – utan att vi hade letat.

Det har sparat massor av besvär och frustrationer – och pengar! Allt det här hände för att vi hade satt i en namnlapp i sakerna. Hela paketet med hela 120 slitstarka namnlappar kostade 179:- inklusive frakt, men har sparat oss för timmar av letande och kanske hundratals kronor om vi skulle ha köpt nytt. Så följ en pappas råd: märk barnets saker! Beställ dina namnlappar här med det samma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.