LAGRING

Förvaring av leksaker

Om du har barn, är du medveten om hur snabbt små barn kan sprida ut leksaker. Det tar mycket plats och blir lätt rörigt. Men det behöver inte vara svårt att få ordning på barnens leksaker. Det viktigaste är att skapa ett system som passar er familj. Ett system där både barn och vuxna enkelt kan städa undan och hålla ordning. Det gör det även lättare för mor- och farföräldrar eller andra vuxna som vill hjälpa till. För äldre barn blir det också enkelt att hitta precis det de vill leka med när deras vänner kommer på besök. Och när leken är över, att packa undan leksakerna igen. Och kom ihåg att alltid sätta på namnetiketter på leksakerna.

Gör det enkelt att städa upp med klistermärken

Det är stor skillnad på vad föräldrar vill ha framme. En del vill ha leksakerna gömda i skåp, medan andra föredrar genomskinliga lådor.

Kom ihåg att det du väljer bör göra det enkelt för barnen att ta ut leksakerna och städa undan dem igen. Om du väljer likadana lådor skapar du en lugnare känsla där leksakerna förvaras. Många förvaringssystem har lådor i olika storlekar.

För att göra det enkelt för barnen (och dig själv) är det viktigt att veta vad du ska lägga i varje enskild låda. Med klistermärken kan du tydligt märka vad lådan innehåller.

Här nedanför hittar du exempel på hur du kan skapa klistermärken. Ta bilder på leksaken eller välj symboler på nätet.

Ställ undan leksakerna ett tag!

Många barn blir helt uppslukade när de är på besök hos vänner och ser alla de nya leksakerna som deras vänner har. Om barnet senare får en liknande leksak kan föräldrarna bli lite besvikna när intresset för den nya leksaken snabbt försvinner. Men ett enkelt tips är helt enkelt att byta ut leksakerna som barnen har tillgängliga. Om intresset för Duplo har försvunnit, kan du packa undan det helt och lägga det på en plats där barnen inte kan se det. När du sedan tar fram det igen är det som att få en helt ny leksak.

Nu blir det också lättare att hålla ordning på leksakerna som finns framme.   

Om de olika typerna av leksaker har sina egna lådor med etiketter är det enkelt att städa undan dem och ta fram dem igen. Om du vill kunna skriva eller lägga till text på etiketterna själv kan du använda våra flasketiketter som har en matt yta. Flasketiketterna har också en annan typ av lim som gör dem lättare att ta bort än våra vanliga vinylklistermärken.

Ge bort det du inte längre använder

Leksaker som har blivit väl omhändertagna och fortfarande är i gott skick kan enkelt ges vidare till din väns lilla son eller barnets yngre kusin. Rengör leksaken och kontrollera att den fungerar. Sätt i nya batterier om leksaken använder sig av batterier. När du slår in presenten kan du använda fina klistermärken för presentinslagning så att mottagaren ser att du verkligen har lagt ner omsorg på presenten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.