LAGRING

Förvaring i hallen

Behöver du nya idéer för förvaring i hallen? Vi har samlat en rad tips som du kan använda direkt!

Sätt etiketter på lådorna

De saker du förvarar i hallen måste ha en fast plats. Ge till exempel varje familjemedlem sin egen låda med plats för mössor, vantar och halsdukar. Eller kanske det är mer förnuftigt att ha en låda för halsdukar, en låda för vantar och en låda för mössor? Oavsett vad du väljer är det viktigt att tydligt märka innehållet. Med etiketter på varje låda, är det lätt att se vad som ska vara i lådan. Om du har barn som inte kan läsa kan du eventuellt använda ikoner på etiketterna.

Använd namnlapparna till annat än kläder

Med etiketter i barnens kläder blir det ännu enklare för hela familjen att hålla ordning i hallen. Sätt namn på vantar, mössor, regnkläder, cykelhjälmar och skor. Du kan med fördel använda namnlappar som bara behöver klistras in i kläderna. Alternativt kan du använda strykemärken. Du kan även använda namnlapparna du redan har för att sätta på lådor, krokar och boxar för att visa vem en specifik box eller låda tillhör.

Skapa system som är lättförståeliga

Det är lätt hänt att nycklar, plånböcker, cykellampor, växelpengar och shoppingpåsar hamnar huller om buller. Använd ett tomt syltglas för växelpengar och sätt en flasketikett på glaset. Skriv till exempel “växelpengar blir till mycket pengar”, eller det som passar i din familj. Kanske kan växelpengarna sparas till en utflykt?

Hitta några fina askar som du kan ha ståendes på en hylla för att förvara lösa föremål, men kom ihåg att sätta etiketter på dem så att alla vet vad som ska vara i asken.

Om du är duktig med symaskinen kan du sy små korgar i kraftigt tyg för förvaring av saker. Fördelen med en korg i tyg är att den inte går sönder om den ramlar i golvet. Plastlådor kan lätt få en hörna slaget eller sprickor, särskilt om de landar på ett hårt klinkergolv i hallen. När du syr lådorna kan du sätta på märkelappar.

Vad ska förvaras i hallen?

Om du har en stor hall med plats för mycket förvaring är det också en förnuftig plats att förvara andra saker som hela familjen behöver ha tillgång till.

Vill du ha plats för skolväskor och träningsväskor kan du gärna ha krokar att hänga dem på eller plats på en hylla så att de inte ligger på golvet.

Du kan också förvara presentpapper på insidan av en skåpsdörr. Se till att förvara tejp, presentband och klistremerker till inslagning tillsammans med presentpappret. Du kan också göra dina egna etiketter för från-och-till. Det är alltid trevligt att få presenter, men ännu trevligare om man kan se att det är gjort lite extra med inslagningen.

Är hallen det första stället dina gäster kommer in i? Fundera över hur du kan göra hallen mysig och välkomnande. För speciella tillfällen kan du enkelt uppgradera chokladaskar med festklistremerker, som ligger i en skål i hallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.