LAGRING

Förvaring på badrummet

Det finns olika storlekar på badrum. Oavsett storleken på ditt badrum kan det vara så att du behöver förvaring. Det är lätt att fylla skåpen när det finns tillräckligt med utrymme. Medan på ett litet badrum är det alltid för lite utrymme. När du har ordning och reda på förvaringsutrymmet slipper du tappa översikten. Det är ingen idé att ha en fin schampo i skåpet om du aldrig använder den, för att du inte ser att den finns där.

Skåpet under handfatet

Du känner säkert till “skåpet under handfatet”. Platsen där du förvarar allt och ingenting, och som lätt kan bli lite oöverskådlig. Inte minst för att det också måste finnas plats för rören från handfatet. Men med några bra förvaringslådor och tydlig märkning av innehållet kan skåpet faktiskt bli en mycket fin plats för förvaring. Designa dina egna etiketter för att göra badrumsförvaringen ännu mer överskådlig.

Bild från Pinterest; https://www.pinterest.dk/pin/24136547996275700/

Namn på tandborstarna

Vissa människor tycker att det är helt okej att dela sin tandborste med sina nära och kära. För andra är det ett stort NO GO, och tandborsten åker direkt i soporna om någon bara tänker på att använda den. Om det inte fungerar att köpa tandborstar i olika färger eller använda bambutandborstar, är det en bra idé att använda namnlappar på tandborstarna.

Klisters eller etiketter med namn är också smart på elektriska tandborstar. Använd också namnlappar på till exempel läppbalsam, deodoranter eller andra hygienprodukter.

Skilj handdukarna åt

Även om man är i familj, tycker de flesta inte om att dela handdukar. Om ni har varsin handduk kan det vara bra att använda märklappar för att kunna skilja handdukarna åt. Speciellt om du vill ha likadana handdukar på badrummet. Vävda namnband kan också användas som öglor på handdukarna.

Om det är för krångligt att sy etiketter med namn på handdukarna, kan alla ha en egen krok på badrummet med namn eller stryka strykemärken på handdukarna. Gör etiketterna genomskinliga för en enhetlig och enkel look.

Barnsäker förvaring

Förvarar du medicin på badrummet? Om du har barn i huset kan det vara nödvändigt att se till att barnen inte har tillgång till medicinen. Placera den högt uppe, i ett skåp med lås eller kanske i förpackningar som barnet inte kan öppna. Små barn kan tro att det är vitaminpiller eller godis, medan äldre barn kan ta det av misstag. Det kan också vara användbart att sätta namnlappar på medicin, läppbalsam och andra personliga saker.

Rengöringsmedel för badrummet är ofta starka, och du bör därför se till att små barn inte kommer åt rengöringsprodukterna.

Gör dina egna dispensrar

För att ge badrummet en enhetlig look kan du med fördel göra dina egna tvålpumpar. Du kan köpa pumpar i glas eller plast. Köp några i samma serie där du kan fylla på med handtvål, schampo, handsprit, ansiktsrengöring, balsam osv. Gör dina egna flasketiketter eller etiketter som du kan sätta på utsidan av pumparna, så att du aldrig är osäker på vad som finns i flaskorna. Gör samtidigt en liten “serie” med reseflaskor med klistermärken så att du enkelt kan ta med dig dina favoritprodukter på semester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.