LAGRING

Förvaring barnrum

Ett välorganiserat barnrum kan hjälpa både föräldrar och barn att hålla ordning. Här är lite inspiration för förvaring i barnrummet.

Förvaring av kläder i barnrummet

  • Se till att du har tillräckligt med plats i byråer och skåp. Det blir lätt oöverskådligt om lådorna är fulla, och det inbjuder barnet att tömma lådan för att hitta det de letar efter. Ta istället bort några klädesplagg om det är för mycket.
  • Ha till exempel små lådor för strumpor, kalsonger, undertröjor, strumpbyxor osv. Dela en stor låda i mindre fack istället för att ha allt blandat i en stor låda. Kom ihåg att använda strykemärken för underkläder och strumpor.
  • Om du behöver namn, storlekar eller tvättinstruktioner i några av kläderna, finns det ett stort urval av etiketter hos Ikast Etikett.
  • Sätt etiketter på lådorna med symboler som illustrerar innehållet. När det tydligt framgår vad som ska vara i varje låda, blir det mycket lättare att städa upp.

Förvaring av leksaker i barnrummet

Förvara barnets leksaker i lådor eller lådor som både är lätta att hitta och sätta tillbaka på plats när leken är över. Om ditt barn inte kan läsa kan du göra klistermärken med bilder av deras leksaker att sätta på utsidan av lådorna. Hos Ikast Etikett är det enkelt att ladda upp en bild, och efter några dagar har du klistermärkena i brevlådan.

Förvaring av böcker i barnrummet

Hemma hos oss är det barnböcker som läses mest. Varje kväll tas 4–5 böcker fram före läggdags, innan det bestäms vilka som ska läsas idag. Den klassiska lösningen med en bokhylla fungerar därför inte. Det blir lätt rörigt och oöverskådligt om barnens böcker skulle stå i bokhyllan tillsammans med de vuxnas böcker. Men det fungerar däremot mycket bra att ha böckerna i boklådor. Där är det lätt att bläddra i böckerna. Böckerna tas också ofta med på resor. Därför har vi namnetiketter i böckerna. Då är det alltid enkelt att se vilka böcker vi ska ta med hem igen.

Tuschpennor, färgpennor, blyertspennor, saxar, pärlor och lim

Har du ett barn som älskar att rita och måla, göra pärlplattor och vara kreativ? Ett kreativt projekt kan lätt komma ur kontroll och bli rörigt. Därför är vårt bästa råd: Hjälp ditt barn att städa upp under tiden. Stora glasburkar med märklappar för tuschpennor, färgpennor, penslar osv. gör det enkelt att sätta tillbaka verktygen efter användning. När det städas upp kontinuerligt blir det också roligare att hitta tillbaka till kreativa projekt nästa gång. Du kan sätta flasketiketter på utsidan av burkarna, så att du aldrig är osäker på vad som ska vara i varje behållare.

Barnets konstverk och samlingar

Vissa barn kommer hem dagligen med konstverk i form av teckningar, lerfigurer eller snidade träfigurer. Andra samlar på stenar, kottar eller snäckor. Om du har ett barn med samlarinstinkt kan du skapa en hylla i barnrummet och ställa ut sakerna där. Kom överens med barnet om att när hyllan är full måste den sorteras innan det finns plats för något nytt.

Om ditt barn vill ge bort sina kreationer till mor- och farföräldrar eller vänner kan du göra dina egna etiketter till och från. Då har du alltid en fin klisteretikett för presentinslagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.