FAQ, KLISTERMÄRKEN

Organisering av verktyggar

Verktyggar är något som lätt kan ta mycket plats och skapa oreda. Men om du organiserar dina verktyg på rätt sätt kommer det alltid att vara enkelt att hitta det du behöver och undvika oreda.

Om du redan har en bra samling verktyg kan det vara dags att gå igenom den. Släng det som är trasigt eller uppgraderat. Om du har både en hel och en halv tumstock kan det vara dags att slänga den halva tumstocken.

Det är ofta praktiskt att ha en skruvmejsel, hammare eller tumstock lätt tillgänglig i hemmet. Till exempel använder vi ofta en skruvmejsel när barnen behöver byta batterier i sina leksaker. Därför har vi en skruvmejsel som ligger på köket för detta ändamål.

Fördelen med att skruvmejseln har fått en fast plats på köket är att den är lätt att plocka undan. Tidigare låg den oftast framme efter användning och “väntade” på att den skulle läggas på plats.

Ge verktygen en fast plats

När du organiserar verktyggen är det viktigt att alla delar får en fast plats. Om du lägger dem på en hylla kan du märka dem med en klisterlapp för att ange vad som ska vara på varje hylla.

Många verktyg kräver ström och batterierna måste laddas upp. Gör det enkelt för dig själv genom att skapa fasta “laddningsplatser”. Då undviker du att ha laddare och batterier som ligger runt i huset, garaget eller förrådet.

Medan vissa arbetar utifrån sin verkstad föredrar andra att ha en verktygslåda som de enkelt kan ta med sig dit de behöver verktygen. Välj den lösning som passar dig bäst.

Namn eller logga på verktygen

Både yrkesmän och privatpersoner har stor nytta av att märka sina verktyg med namn eller logga.

Med klistermärken är det mycket enkelt att märka dina verktyg. Hos Ikast Etikett kan du beställa klistermärken i alla storlekar och färger. Du kan enkelt ladda upp en logga eller skriva in namn eller annan text. Vissa av våra kunder väljer till exempel att skriva sitt telefonnummer. Men det är helt upp till dig vad du vill skriva på klistermärkena.

På bilden nedan har yrkesmannen valt en transparent klisterlapp. Det är en mycket bra lösning som ger en relativt neutral märkning.

Fördelar med klistermärken på verktyg

  • Det är en billig lösning och det är enkelt att fästa klistermärken på verktygen.
  • Du har inte märkt verktygen permanent och värdet påverkas inte om du senare vill sälja verktygen vidare.
  • Yrkesmän från olika företag arbetar ofta tillsammans på samma projekt. När verktygen är märkta finns det aldrig någon tvekan om vem som äger vilket verktyg.
  • Det är lätt att skilja ditt verktyg från andras, och du kommer inte att göra fel.
  • Det har en förebyggande effekt mot stöld. Även om klistermärket kan tas bort, är det ett hinder.

Om du vill ha klistermärken för effektiv stöldskydd kan du också få VOID förseglingsetiketter från Ikast Etikett. Förseglingsetiketterna lämnar ett folieavtryck på verktyget om klistermärket försöker tas bort.

Om du har frågor om klistermärken på verktyg, vänligen ställ dem i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.