FAQ, KLISTERMÄRKEN

Hur man tar bort klistermärken?

När man sätter fast en klistermärke på en yta vill man att det sitter ordentligt och är hållbart. Men så kommer dagen då man inte längre vill ha klistermärket där. Då vill man kunna ta bort klistermärket utan synliga spår av limrester eller klistermärke.

Det kan vara lite trial and error när du tar bort klistermärken. Hur hårt klistermärket sitter fast beror på klistermärket, materialet det är fäst på och framför allt hur länge det har suttit där.

Om du redan innan du köper klistermärkena vet att de måste vara lätt att ta bort, så rekommenderar vi att du tittar på våra namnlappar eller pappersklistermärken.

Så här tar man bort klistermärken från metall

Du behöver inte använda en glaskrapa när du tar bort klistermärken från metall. Prova istället med en hårfön. Börja med att använda den kalla luftfunktionen och öka gradvis värmen om klistermärket inte lossnar.

Håll hårfönen nära klistermärket och blås den varma luften mot klistermärket tills limmet värms upp. Därefter kan du ta bort klistermärket med fingrarna. Var noga med att kontrollera om metallen tål att du använder hårfönen mot den. Du kan också prova den här metoden på glas, men undvik att använda hårfönen om klistermärket sitter på plast, eftersom plasten kan bli mjuk och tappa formen.

Ovanstående metoder används på egen risk. Var alltid försiktig och testa eventuellt förfarandet innan du provar på den plats där du vill ta bort klistermärket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.