FAQ, MÄRKNING AV KLÄDER

Hur tar man bort labels?

Det behöver inte vara svårt att ta bort labels. I den här guiden hjälper vi dig att ta bort klistermärken enkelt. Innan du börjar ta bort klistermärken kan det vara bra att vara medveten om materialet du ska ta bort klistermärket från. Det är heller inte oviktigt vilken typ av klistermärke du vill ta bort.

Hur tar man bort labels från kläder?

Vävda etiketter är ofta fastsydda på plagg. Därför handlar det om att lossa sömmen och ta bort trådarna som fäster klistermärket på plagget. Stygnen som klistermärket är fastsytt med på plagget kan ibland vara väldigt små. Det kan därför vara smart att använda en sprättare. Du för in den långa, spetsiga änden av sprättaren under tråden och skjuter till kniven på sprättaren skär av tråden. Ibland räcker det att bara skära av några få trådar och dra ut hela tråden. Andra gånger kan det vara nödvändigt att skära av många trådar för att inte skada tyget där du ska ta bort ett klistermärke. Om du inte har en sprättare kan du också använda en vass sax och klippa försiktigt av trådarna. Du kan eventuellt också försöka bryta trådarna mellan klistermärket och tyget.

Observera att mycket fina tyger, som siden, kan lämna små synliga hål i tyget vid borttagning av ett klistermärke.

Hur tar man bort namnetiketter?

Om du vill ta bort namnetiketter från kläder behöver du varken verktyg eller andra redskap. En namnetikett sitter fastklistrad på plagget och kan i de allra flesta fall tas bort med fingrarna eller lossas med en nagel.

Namnetiketter som sitter fast på matlådor, vattenflaskor eller leksaker kan tas bort på samma sätt som på kläder. Om det handlar om en namnetikett på glas kan du använda en glasskrapa.

Hur tar man bort klistermärken från glas?

När du ska ta bort ett klistermärke från glas är det bäst att försöka lösa upp klistermärket med fingrarna innan du provar något annat. Klistermärkena vi säljer på Ikast Etikett är av en stark vinylkvalitet och smular inte på samma sätt som klistermärken du känner till från exempelvis syltburkar. Det kommer därför oftast vara möjligt att dra bort klistermärket från glaset i ett helt stycke. Hos Ikast Etikett har vi en typ av klistermärken som kallas flaskeetiketter. Flaskeetiketter är av en kvalitet där limmet inte är lika starkt som våra vinylklistermärken. Klistermärket har heller inte samma kraftiga vinyl-yta utan en matt papperliknande yta. Det ser väldigt bra ut som klistermärke på vinflaskor, ginflaskor, ölflaskor eller andra flaskor som du vill ge en snygg design. Om du vet i förväg att du kommer behöva ta bort klistermärket igen rekommenderar vi alltid att du köper flasketiketter.

Om du behöver ta bort klistermärken med starkt lim kan du använda en glasskrapa för att ta bort klistermärket. Du kan också försöka lösa upp klistermärket med en hårtork om klistermärket sitter fast ordentligt. Om du lägger ett glas med klistermärkets limrester i diskmaskinen, utan att klistermärket är helt borttaget, kan du riskera att värmen i diskmaskinen “bränner fast” klistermärket ännu mer. Det bästa är därför att försöka ta bort limmet helt innan du diskar glaset i diskmaskin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.