KREATIV

Julklappsinslagning

För många är att slå in klapparna på ett vackert sätt och lägga tid på detaljerna en stor del av förberedelserna inför julafton. Om du behöver ny inspiration till klappinslagningen, hittar du det här i blogginlägget. Du är också varmt välkommen att dela dina egna idéer med oss i kommentarsfältet nedan, eller skicka bilder till oss på e-postadressen info@ikastetikett.se.

Ta tillvara på återanvändningsbara kartonger

Om du kommer ihåg att spara kartonger (särskilt de bruna och vita utan mycket tryck), kan du använda dem för att slå in dina julklappar på. Ta bort eventuella rester av tejp och andra fraktetiketter så skonsamt som möjligt. För att spara på presentpapper kan du dekorera kartongerna genom att måla på dem eller rita små julefigurer. Det är också en trevlig aktivitet som du kan göra tillsammans med barn, barnbarn, syskonbarn eller kusiner. Det kanske inte blir årets vackraste julklapp, men den kommer garanterat att vara personlig och full av kärlek. Samtidigt kan du lära dina barn om återanvändning.

Granris och kottar på paketen

Ingen jul utan granris. Det finns ingen anledning att granris bara kan användas för att dekorera julkransen. Du kan också använda granris för att dekorera julklapparna med. När du beskär de nedre grenarna på julgranen, spara några grenar som du kan använda för att dekorera dina julklappar. Du kan förstås också använda andra gröna grenar.

Designa dina egna klistermärken

Ett annat “trick” för att göra dina presenter personliga är att designa dina egna klistermärken som du kan sätta på alla gåvor. Nedan kan du se två exempel som vi har designat på vår webbplats. Klistermärket till vänster har vi designat på sidan klistremerker-til-innpakning, där det finns många fina mallar. Välj mallen och skriv den önskade texten. Du kan också ändra textfärg om du vill, eller lägga till en figur. Klistermärket till höger är designat i det som vi kallar den avancerade designern på klistermärken. Här kan du ändra textstorlek, lägga till text i olika storlekar och välja dina egna färger baserat på en hex-kod.

Om du beställer klistermärken som liknar de ovan, kan du gärna använda dem på alla dina presenter. Det ger en fin och personlig finish som mottagarna garanterat kommer att imponeras av.

Du kan också göra klistermärken med frimärken, så att det ser ut som att presenterna är skickade från Grönland eller Nordpolen. Beroende på var du (eller dina barn) tror att jultomten kommer ifrån.

Använd tyger för att slå in presenter i

Det finns ingen som säger att presenter måste slås in i papper. Ta en tur till en second hand-butik och hitta gamla scarfs eller andra tyger som du kan “sy om” till presentpapper. Påslakan eller dukar med vackra mönster kan bli fina “inslagningspapper” som du kan använda om och om igen.

Punkten över i:et på julbuketten

Om du vill ge värdinnan en julbukett kan du också sätta en söt klistermärke på blomsterbuketten istället för att skriva ett kort. Du kan beställa klistermärken med din egen text, så att du alltid har klistermärken till exempelvis blomsterbuketter och växter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.