KREATIV

Kreativt inslag gör presenten speciell

När vi ger presenter till vänner och familj visar vi kärlek, tacksamhet och omtanke för våra nära och kära. Genom att ge presentinslagningen en kreativ touch kan vi göra presenten riktigt speciell.

  1. Naturmaterial: Använd naturliga material som torkade blommor, kottar, löv eller fjädrar för att dekorera presenterna med. Torkade blommor finns i en mängd olika färger och kan passa till nästan alla tillfällen. Slå in presenten i exempelvis kraftpapper och knyt ett jutteband eller ett band i jordnära färger runt presenten. Använd kottar, grenar eller barkbitar för att göra en liten dekoration att knyta runt presenten. Du kan också fästa en gren med torkade bär eller frön, vilket både ser vackert ut och ger en rustik känsla.
  2. Återanvändningsglädje: Varför inte återanvända material du redan har hemma? Använd gamla tidningar, tidskrifter eller tygbitar för att slå in presenten. Lägg till färgglada band, pärlor eller andra element för att göra det mer intressant.
  3. Återanvändbart presentinslagning är både hållbart och unikt! Spara på tygband när du själv får presenter, så kan du använda banden igen. När du använder återanvändbara material för inslagningen kan du med fördel göra personliga klistermärken för inslagningen som du kan sätta på utsidan av dina paket. Du designar dina klistermärken på vår hemsida.
  4. Box in box in box: Vill du ge mottagaren en liten överraskning innan presenten öppnas? Om mottagaren har önskat sig något specifikt kan det vara lätt att gissa vad som finns i paketet. Försök att gömma presenten i en större låda eller en serie mindre lådor. Använd olika papper för varje låda. Det blir en rolig upplevelse för mottagaren när hen öppnar presenten – och inte minst för andra som tittar på när förvirringen ökar. Du kan också lägga till (roliga) anteckningar mellan lagren.
  5. Måla och rita själv: Om du älskar att teckna och måla kan du göra din egen presentinslagning genom att måla eller rita på presentpappret. Använd färger för att skapa unika mönster eller blommor, eller gör små teckningar som matchar mottagarens intressen.
  6. Tema som passar presenten: Ge dina presenter en tematisk touch genom att välja en specifik stil eller färgtema för presentinslagningen. Du kan skapa ett marint tema med marinblått presentpapper, segelbåtsdekorationer och ett tunt rep som band, eventuellt ett vitt band. Det är fint om temat för presentinslagningen passar innehållet i presenten. Skapa dina egna klistermärken som passar temat och sätt dem på utsidan av inslagningen.
  7. Gör dina egna “Från/Om”-kort till blomsterbuketter: Om du älskar att ge bort blomsterbuketter kan du göra dina egna klistermärken för blomsterbuketter. Slå in blommorna i kraftpapper eller tidningspapper och sätt klistermärkena på utsidan.

Presentinslagning behöver inte vara tråkig! Genom att ge den en kreativ touch kan du göra dina presenter ännu mer personliga. Använd idéerna som inspiration för att skapa fantastiska presentinslagningar som kommer att imponera på vänner och familj. Kom ihåg att det är tanken och omtanken som räknas. Låt kreativiteten flöda och gör presentinslagningen till en del av presentupplevelsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.