KREATIV

Skapa dina egna Halloween-godispåsar

Den amerikanska Halloween-traditionen blir alltmer populär i Norge för varje år. Men det behöver inte vara svårt eller ta lång tid att förbereda sig inför Halloween. Kom ihåg att ställa fram en pumpa med ett tänd ljus för att visa barnen att du vill ha besök.

Att ha en skål med blandad godis där barn och vuxna tar för sig är inte speciellt delikat, enligt mig i alla fall. Speciellt inte om alla barnen i grannskapet kommer för att “busa eller godis” eller om du har bjudit in en hel flock av barn till en Halloween-fest.

Men det är varken dyrt eller svårt att göra små godispåsar till Halloween som det är lätt för barnen att ta en av. Det kan faktiskt vara rätt mysigt att förbereda, och barnen kommer att älska de små godispåsarna.

Såhär gör du dina egna godispåsar:

 • Köp massor av godis
 • Köp små tomma påsar som är avsedda för mat
 • Gör roliga klistermärken med Halloween-tema

Blanda godiset i en stor skål eller gör små påsar med bara 1-2 sorter godis i, så att barnen kan välja en påse med det godis de gillar bäst.

Fördela godiset i påsarna genom att väga det så att påsarna är lika stora. Använd gärna en sked för att ösa upp godiset.

Gör roliga klistermärken till godispåsarna

När du gör klistermärken att sätta utanpå godispåsarna kan du gärna hitta på äckliga eller läskiga Halloween-namn till godispåsarna. Det kan till exempel vara:

 • Pumpa Bajs, t.ex. oranger godisbollar.
 • Skelettmärg, t.ex. skolkritor.
 • Spökgodis, t.ex. choklad.
 • Monsterögon, t.ex. blå eller gröna godisbollar.
 • Brända ben, t.ex. lakrits.
 • Döda fladdermöss, t.ex. vingummi-vampyrer.
 • Stelnat zombieblod, t.ex. röda godisbollar.
 • Frankensteins blodkärl, t.ex. röda och bruna lakritssnören.

Om du vill att det ska vara ännu mer spektakulärt finns det massor av Halloween-godis att köpa online som ser extra äckligt ut. Men om du vill att det ska vara enkelt kan du använda förslagen ovan – då blir det också godis du vet att ni gillar.

Med fina klistermärken är det enkelt att ge godispåsen en snygg finish och göra monsterfingrar, levande maskar, spöktrisslor och häxvårtor. På den danska webbplatsen kreativmedungerne.dk kan du ladda ner fina mallar och sedan beställa klistermärken från ikastetikett.se

Roliga godisrullar

De fina godisrullarna är ett roligt alternativ till de vanligare godispåsarna, och de är enkla att göra. Här har Line använt sig av strykelappar, tyg, snöre och tomma toarullar – och vips så har du monster-rullar till barnen.

Äcklig läsk

Till stor glädje för barnen har Line förvandlat läsk till odelikata Halloween-drycker med hjälp av fina klistermärken.

Med de fina flasketiketterna har Line förvandlat röd och grön läsk till häxbrygd och vampyrdrycker. Du hittar självklart mallar för dessa två flasketiketter på hennes blogg. För att beställa dem behöver du bara ladda upp designen på www.ikastetikett.se/flasketiketter.

Hitta fler fina Halloween-etiketter som är redo att ladda ner.

Gör dina egna inbjudningar till Halloween-festen

På bilden ovan har vi gjort enkla klistermärken att sätta utanpå en påse godis, som en enkel inbjudan till Halloween-festen.

Få inspiration till fler kreativa Halloween-idéer med etiketter, merkelapper och navnelapper på ikastetikett.no.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.