FAQ, MÄRKNING AV KLÄDER

Märkning av kläder i skolan

Hjälp lärarna och pedagogerna: märk barnens kläder! Lärarna på skolan har mycket att göra i vardagen. Om de kan slippa hjälpa “Oskar” att leta efter den gröna mössan och de svarta vantarna, har de säkert annat de kan använda sin tid till. Med lite ansträngning kan du som förälder göra det mycket enklare för både de vuxna på skolan och ditt eget barn att hitta sina saker. Du sparar också dig själv mycket irritation över att behöva köpa nytt när barnet har tappat bort sina saker. När kläderna är märkta med namn, är sannolikheten stor att borttappade saker dyker upp igen, mycket större än för saker utan namn.

Hos Ikast Etikett har vi ett brett utbud av olika märkningsprodukter. Vår mest populära lösning är namnlappar. Detta är klistermärken som är gjorda för att fästas i kläder.

Namnlappar

Visa ditt barn hur man fäster namnlappen på en etikett eller tvättanvisning. När du fäster namnlappen på en märklapp i plagget är den lätt att hitta i både tröjor och byxor. Dessutom håller namnlappen mycket bättre när den fästs på en etikett istället för direkt i tyget. Använd även namnlappar på skor, cykelhjälmar, matlådor och vattenflaskor.

Strykmärken

Om du har tittat i skolans hittegodsback har du säkert sett både kalsonger och strumpor. Man kan undra varför barnen överhuvudtaget har tagit av dem. Kanske är det i samband med gymnastik om kläderna har blivit blöta eller om det har varit för varmt. Därför är det också bra att märka strumpor och underkläder med namn. Här rekommenderar vi att använda strykmärken. Strykmärken är enkla att stryka på med ett strykjärn. Kom ihåg att lägga bakplåtspapper mellan strykjärnet och strykmärket. Det följer alltid med en bruksanvisning när du beställer strykmärken från Ikast Etikett.

Kom ihåg namn på allt annat också

När ditt barn har börjat i skolan är det inte bara kläder och skor som behöver märkas med namn. Förutom skolväskan har ditt barn förmodligen också en påse för gymnastikkläder och etui med pennor och färgpennor. Många barn har också olika elektronik som inte är billig. Du kan enkelt använda namnlappar när du vill sätta namn på väskor och elektronik. Men du kan också välja att komplettera med klistermärken. Till skillnad från namnlapparna är våra klistermärken laminerade med en robust vinylbeläggning. Detta gör klistermärkena mycket hållbara och tåliga.

Klistermärken i olika storlekar

Hos Ikast Etikett har vi klistermärken i olika storlekar. Om du inte hittar en storlek som passar dina behov kan du designa dina egna klistermärken och bestämma storlek och form. För pennor, tuschpennor och andra saker i etuiet rekommenderar vi “minietiketter” eller våra klistermärken i storleken 35 x 6 mm. Minietiketterna har samma kvalitet som namnlapparna, medan de små klistermärkena har en robust vinylbeläggning. Till elektronik, cykelhjälmar och annan utrustning kan du använda våra adressetiketter.

Klistermärken med vinylbeläggning kan vara fördelaktiga på saker som används mycket. Till exempel på en smartklocka eller en smartphone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.