FAQ, KLISTERMÄRKEN, MÄRKNING AV KLÄDER

Märklappar för de minsta föremålen

Du känner säkert till namnlappar, men känner du till namnlappens lillasyster “Minilapper“? Minilappar är tillverkade av samma material som namnlappar i storleken 16x6mm. Det är alltså en etikett som är lite mindre än namnlapparna. Du får alla samma bra egenskaper, men med mindre utrymme att skriva på. Vår rekommendation är därför att begränsa texten till förnamnet på minilapparna och eventuellt första bokstaven i efternamnet.

Användningsområden för Minilapper

Minilapparna från Ikast Etikett är väldigt mångsidiga. Precis som storebrodern namnlappen kan du också använda dina minilappar i kläder. Men du bör fortfarande se till att fästa minilappen på tvättrådet eller märklappar i kläderna för att få ut mesta möjliga av klistermärket. Självklart kan de små minilapparna också tvättas i tvättmaskinen. Alternativt kan du använda strykemärken i standardstorleken 30x10mm.

Minilapparna passar speciellt bra för familjens mindre ägodelar:

Färgpennor, tuschpennor, blyertspennor, pennor, linjaler och saxar. Faktum är att minilappen passar bra för alla saker du eller ditt barn har i pennfodralet.

Leksaker: Tar ditt barn ofta med sig sina leksaker när ni besöker vänner och familj? Då är det en bra idé att sätta minilappar på leksakerna. Sätt de små klistermärkena på undersidan av leksaken. Då vet du var du ska leta efter namnet, men det är ändå diskret och enkelt. På gosedjur kan du sätta de små etiketternalabels som oftast sitter fastsatta på gosedjuren.

Nycklar: Det kan finnas både fördelar och nackdelar med att sätta namn på nycklar. Men ett förnamn på en cykelnyckel kan göra vardagen mycket enklare när man är osäker på vilken nyckel som tillhör vem. Du kan också sätta minilappar på biltangenten om du har flera nycklar som ser likadana ut.

Hårspännen: På morgonen skickar du barnet till förskolan med en hårspänne. Men på eftermiddagen hämtar du upp ett barn med håret åt alla håll, och du måste leta efter hårspännet bland lämnade saker. Det kan snabbt bli en kostsam historia. Med en minilapp är det enkelt att känna igen barnets hårspännen. Istället för att behöva leta efter hårspännet i lådan med förlorade saker, kan de vuxna på förskolan nu enkelt lägga hårspännet i barnets tillhörigheter.

Tandborstar: Om du inte alltid kan skilja familjens tandborstar åt, är minilapparna ett uppenbart val. Klistermärket tål att sköljas och tvättas flera gånger om dagen.

Glasögon och solglasögon: Om du eller ditt barn har dålig syn, är att förlora sina glasögon en av de värsta sakerna som kan hända. Med en liten minilapp på insidan av glasögonen finns det alltid ett namn på dem. Det gör det mycket lättare för andra att hitta ägaren.

Sugproppar: Sugpropp är en av de saker man inte vill att barnet delar med andra. Det är en bra idé att sätta en minilapp på barnets sugproppar, så att de inte försvinner eller förväxlas på förskolan. Minilapparna från Ikast Etikett är godkända enligt leksakssäkerhetsstandarden EN 71-3, så du kan vara helt trygg med att märkena inte avger några skadliga ämnen om ditt barn skulle suga på dem.

Små etiketter i andra kvaliteter

Vill du ha samma storlek som minilappen, men en etikett av annan kvalitet? Då kan du designa etiketter i önskad storlek hos Ikast Etikett, till exempel flaskeetiketter och klistremerker till inpackning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.