FAQ, KLISTERMÄRKEN, MÄRKNING AV KLÄDER

Namnlappar på skor

Om du har barn känner du säkert till att stå i förskolan och möta en kaos av skor och stövlar. Alla i storlek 25, täckta av lera. Om de hade varit rena skulle du kanske kunna känna igen det par du letar efter, men när klockan säger “nu är det dags att gå hem” blir det plötsligt lite svårt att vara föräldrar i omklädningsrummet. Som tur är finns det en enkel lösning för att hjälpa både dig själv och förskollärarna. Svaret är namnlappar! Namnlappar är små, mjuka klistermärken som du fäster på kläder och skor.

Namnlappar har ingen laminering. Detta innebär att de passar bra på kläder. I skor kan det däremot vara fördelaktigt att välja ett laminatklistermärke. Våra klistermärken med vinylaminering är mycket slitstarka, och jag har själv testat några klistermärken som jag hade satt i botten av mina skor. Du kunde inte se på klistermärket att jag använde skorna varje dag, och limmet lossnade inte.

Så här fäster du namnlappar på skor


Se till att skorna är torra och rena när du ska fästa namnlapparna på dem. När du fäster namnlappar på skor är det viktigt att hitta en jämn yta där namnlappen fäster bra. Ull och grova tyger kan göra det svårt att fästa namnlappen ordentligt. På bilderna nedan kan du se hur jag har placerat namnlappar på olika typer av skor. I sandalen har jag satt namnlappen i botten av skon. I de blå/gula sportskorna har jag satt namnlappen på plösen. På gummistövlar kan du fästa namnlapparna både på insidan och utsidan av skaftet på stöveln.

När namnet är på utsidan av skaftet på gummistöveln är det väldigt enkelt för barnet att känna igen sina gummistövlar. Namnlappen sitter fast på den släta gummytan och friktionen mellan ben och namnlapp minskar. I vissa skor finns det en etikett på samma sätt som i kläder. Här kan du också fästa namnlappen.

Hjälp ditt barn att se skillnaden mellan höger och vänster


Om ditt barn ofta tar på sig skorna på fel fot kan du enkelt hjälpa honom/henne att få skorna rätt.

Gör en klistermärkning med en figur. När du får klistermärket klipper du det i två delar. Placera varje halva i skorna så att klistermärket blir “helt” när skorna är rätt.

Du kan också beställa två klistermärken med en höger och en vänster fot. Placera klistermärkena i skorna så att barnet kan titta på fötterna och lättare identifiera vilken sko som ska på vilken fot.

Kom ihåg namnet på tofflorna


Det är lätt att tofflorna försvinner i förskolan. Med tydlig märkning av namnet är det alltid lätt att känna igen tofflorna och få dem på fötterna igen. Nedan kan du se ett par tofflor med strykemärken. Namnlappar lossnar lätt om de limmas på ull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.