FAQ, MÄRKNING AV KLÄDER

Namnlappar skola

Namnlappar är oumbärliga för ditt skolbarn. Namnlapparna hjälper ditt barn att känna igen sina ägodelar. Om något skulle försvinna eller förväxlas kan det också vara enkelt för andra att hitta ditt barn och returnera den bortglömda föremålet. Dessutom rekommenderar vi att du alltid lägger till ett telefonnummer på namnlapparna. På så sätt kan man snabbt ringa eller skicka ett SMS till dig för att berätta var det bortglömda föremålet kan hämtas.

Var kan man använda namnlapparna?

I förskolan behövs det till exempel namn på alla barnets kläder. Kläderna blir ofta smutsiga efter en tur på lekplatsen, en promenad i en vattenpöl eller när barnet bajsar. För vissa barn som har börjat i skolan är det inte längre kläderna som är det viktigaste att märka. Istället är det alla “lös” föremål som de plötsligt måste lära sig att hålla koll på själva. Många barn måste också själva ta med sig egna saker från skolan till fritids.

Trots att det kanske inte längre är så relevant att namnmärka alla kläder är det ändå smart att använda namnlappar i kläder som tas av och på ofta. Det kan till exempel vara tröjor, mössor, kepsar, vantar, skor, stövlar, gummistövlar, jackor, regnkläder och skidkläder. Allt detta är saker som snabbt kan hamna i garderoben. När ytterkläderna har namnlappar är det lättare för barnet att hitta sina egna saker, men det hjälper också till så att andra barn inte av misstag tar saker som inte är deras.

Lätt att använda

Många familjer föredrar namnlapparna från Ikast Etikett eftersom de är så enkla att använda. Namnlapparna kan nämligen användas till mycket mer än bara kläder. De smarta självhäftande namnlapparna tål en runda i diskmaskinen utan problem. Därför är de också perfekta att använda på drickflaskor och matsatser. På vissa skolor lägger barnen sina matsäckar i ett kylskåp när de träffas på morgonen. Vid lunchpausen blir det mycket enklare både för barn och lärare att dela ut matsäckarna om namnen tydligt står skrivna på matsatsen och drickflaskan.

Vi vet också att många av våra kunder uppskattar att använda namnlapparna på skolväskor, skolböcker och inte minst allt innehåll i pennfodralet. Många barn vill ha kvalitetspennor när de ska rita. Så om färgerna hela tiden försvinner kan det bli dyrt att hålla pennfodralet fullt.

Kom ihåg namnlappar på träningskläderna

När barnet börjar i skolan är idrott ett av ämnena. Träningsväskan och dess innehåll har potential att gå vilse eller försvinna. För många barn är det något helt nytt att behöva hålla koll på ombyte, handdukar, sko- och strumpbyte. Samtidigt kan det vara lite överväldigande att behöva duscha och byta om samtidigt som man pratar och minglar med alla sina vänner. Se därför alltid till att du hjälper barnet på traven genom att sätta namnlappar på idrottskläderna. Och glöm inte att sätta namn på utsidan av väskan.

Sätt namnlappar på allt som kan försvinna

Använd namnlapparna på alla barnets saker. En namnlapp kostar mindre än 1,50 kr – ett enkelt och billigt sätt att skydda sig mot förlorade föremål. En ny vinterjacka eller skolväska kan snabbt kosta flera hundra kronor – och det är synd att behöva köpa nytt bara för att man ville spara in på kostnaden för namnlappar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.