grön matlåda med klistermärke
DIVERSE, I KÖKET

Dags för ett nytt klistermärke på matlådan. Efter 8 månader!

Om du kollar in min post från den 26 januari kan du se hur jag rosar Ikast Etiketts små klistermärken till exempelvis matlådor. Vadå matlådor tänker du, det liknar ju något till ett barn? Ja. I Danmark där vi bor har alla barn i grundskolan eller folkeskolen som det heter här med sin egen matlåda. Varje dag, och det startade redan på dagis. Vi satte på ett klistermärke på pojkens matlåda i slutet av januari och här i veckan var det dags igen. Det gamla var slitet. Men det tog 8 månader!

Och nu skall du komma ihåg att den här matlådan diskas i maskin eller för hand ALLA vardagar. Den hanteras av mig elller pojkens mamma varje morgon när vi gör den, kommer ner i hans ryggsäck, sätts in i ett kylskåp när han kommer till skolan, plockas upp av honom varje förmiddag till mellanmål, plockas in igen och kommer åter ut till lunchen. Den används ofta på eftermiddagen om det finns något kvar till en eftermiddagssnack antingen på fritids eller hemma. Och så plockas den upp ur ryggsäcken hemma och diskas och torkas i maskinen eller i luften om den blev diskad för hand.

Så det är många många beröringar. Klistermärket utsätts för fukt, smuts, kladdiga barnfingar, kommer i beröring med mat (ofta använder pojken locket som “tallrik” under mellanmålet när han bara skall äta en liten munsbit) så jag tycker det är ganska imponerande. Extremt slitstarkt klistermärke! Du kan beställa dom här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.