EVENTS, SÄKERHET

Så slipper du fusk med festivalarmband

Fusk med festivalarmband är knappast något du vill veta av som festival- eller eventarrangör. Det förstör både för dig och dina betalande gäster. Lyckligtvis kan du med några enkla åtgärder göra det riktigt svårt för busar att fuska med festivalarmbandet.

Generellt gäller: Se alltid till att festivalarmbandet sitt tätt kring handleden. Gästen ska kunna få in ett lillfinger mellan handled och armband, men inte mer. Tänk på att festivalarmbandet självklart inte ska sitta för stramt heller. Det är lätt att googla “hur får man av ett festivalarmband”, så tänk på dessa förhållningsregler.

Det är inte svårt att få av armbandet men det ska vara svårt att sätta det på en annan person utan att det märks.

Easy-lock: Om du använder easy-lock på dina textilarmband är det väldigt viktigt att det utstickande materialet på armbandet klipps av så nära låset som möjligt. Genom att klippa bort det utstickande materialet undgår du att man kan vrida loss låset, men även att man inte kan ge armbandet till någon annan. Vi rekommenderar även att du väljer ett band på 20 mm eller mer. Ju bredare band, desto svårare är det att fuska med låset. Du kan gärna välja Smooth Polyester eftersom det är ett kraftigare material som fyller ut bättre i låset.

Metallåsning: Det är viktigt att du använder rätt tång till att plombera metallåset med. Om du använder en vanlig tång finns det risk för att låset kan lossas vilket ger en möjlighet att ge armbandet till en ickebetalande gäst. När metallåset är satt på plats och klämts ihop är detta den säkraste låsningen.

Andra åtgärder för att slippa fusk med festivalarmband och entré

Nolltolerans: Gör tydligt i er kommunikation att ni på inget vis tolererar fusk med festivalarmband och entré. Var tydlig med konsekvenserna för fusk med biljetter och entré.

Unik design: Se till att alla armband har en unik design så att de inte lätt kan förväxlas med entréarmband från andra evenemang. Tänk på hur armbandet ser ut i dåligt kvällsljus och regnväder.

Lär upp säkerhetspersonal och kontrollanter: Det är viktigt att all säkerhetspersonal har lärt sig hur armbandet ska sättas på korrekt. Gör en handledning till dem (vi skickar med i varje leverans) eller lär upp dem i under en gemensam samling.

Kontrollera regelbundet:
Vid ingångar och runt på området är det viktigt att kontrollera armband och att eventuellt dra i dem för att se om de sitter ordentligt. Det fungerar både preventivt och gör att fuskare åker fast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.