LAGRING

Skoförvaring

Min man tycker att jag har för många skor. Han sa det i sitt tal på vårt bröllop. Jag vet dock att jag inte är den enda som har många skor (inte att förväxlas med för många skor). Men när du är en person som gillar skor, stövletter, sandaler, stilettklackar och pumps, ger det också möjlighet att hålla ordning på skorna. I det här blogginlägget får du inspiration för att organisera dina skor. Oavsett om du är man eller kvinna.

Hur du organiserar dina skor beror naturligtvis på ditt hem. Om du har en stor walk-in-garderob med gott om utrymme för att ha skorna framme ger det dig naturligtvis andra möjligheter att organisera skorna än om du bor i en tvårumslägenhet med make/maka och tre barn.

Du vet bäst själv hur du använder dina skor. När du ska börja organisera dina skor, ta fram alla skor och lägg dem ut på golvet så att du kan se vad du har.

Bild från Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/669629038363848446/

Dela upp skorna i kategorier

Dela upp skorna i kategorier för att få en bättre överblick över din samling. Prova till exempel att dela upp dem i dessa kategorier:

  • Övergångsskor
  • Sommarskor och sandaler
  • Vinterskor och vinterstövlar
  • Festskor

Det kan också vara vettigt att dela upp skorna efter funktion:

  • Arbetsskor
  • Vardagsskor
  • Festskor
  • Fritidsskor
  • Löparskor, dansskor, kängor osv.

Det spelar inte så stor roll hur du kategoriserar dina skor, så länge det har betydelse för dig.

Ställ undan skorna när de inte är i säsong

Om du har många skor är det troligt att det finns skor som du inte använder hela året. Speciellt sandaler och stövletter är ofta “säsongsskor”, som används antingen på vintern eller sommaren.

De skor som inte är i säsong måste du förvara på ett sätt så att de är lätta att hitta när säsongen växlar. Det är en bra idé att förvara skorna i en låda. Om de står på en hylla utan att användas under lång tid blir de lätt dammiga. På utsidan av lådan kan du sätta på etiketter som tydligt visar innehållet. Ta till exempel bilder på dina skor och gör dina egna klistermärken.

Kasta, sälj eller ge bort

När du har delat upp dina skor i kategorier kan du överväga om det finns skor som du inte använder och som du kan ge bort. Kanske de inte passar eller har aldrig varit rätt för dig. Det kan också hända att du upptäcker att du har tre par stövlar som är nästan identiska och att du bara använder två av paren. Ta bort de par som du inte längre vill ha. Sälj, kasta eller ge bort dem – beroende på skornas skick och värde. Om du har skor som behöver lagas av en skomakare, leta fram dem och lämna in dem tillsammans. Bra skor kan hålla många bra år om de behandlas väl.

Bild från Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/829788300113401562/

Sätt ditt namn i skorna

Du kan enkelt använda våra namnlappar i familjens skor. Det är särskilt vettigt i skoväxlingsskor, till exempel träningskor som lätt kan bli glömda på gymmet. Du kan också använda våra vinylklistermärken som är mer slitstarka.

Bild från Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/488922103269239123/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.