FAQ

Test av namnlappar

Hos Ikast Etikett är det viktigt för oss att de produkter vi säljer är av hög kvalitet. Det betyder mycket för oss att du som kund får en produkt som håller vad vi lovar. När du köper namnlappar från Ikast Etikett för att sätta i dina barns kläder, måste namnlapparna sitta kvar i kläderna. Både när du tvättar kläderna och framförallt när barnet använder dem. Samtidigt är det viktigt för oss att våra produkter inte innehåller farliga ämnen. Namnlapparna sitter i barnens kläder och har nära kontakt med barnets hud varje dag.

Det danska företaget ForbrugerLaboratoriet har testat våra stryknamn, klistermärken och namnlappar. “ForbrugerLaboratoriet är ett oberoende, rådgivande testlaboratorium och nationellt kompetenscentrum för säkerhet och överensstämmelse inom en rad konsumentprodukter – särskilt för barn.” ForbrugerLaboratoriet undersökte om namnlappar, stryknamn och klistermärken från Ikast Etikett uppfyller standarden EN 71-3. Det gör de lyckligtvis. EN 71-3 är egentligen en leksaksgodkännande. När produkterna uppfyller EN 71-3 kan vi vara säkra på att produkten inte avger farliga ämnen genom kontakt med huden, eller om ett barn sätter en lapp i munnen och suger på den.

Vad är bra namnlappar?

Vi är ständigt uppmärksamma på kvaliteten på våra namnlappar:

Vad vi är uppmärksamma på när det gäller både namnlappar, stryknamn och klistermärken, är:

  • Blir namnlapparna kvar på märket?
  • Blir trycket blekt på lapparna?
  • Är oanvända lappar fortfarande användbara efter att de har förvarats under lång tid?

Gäller både kort och lång tids användning.

Vi testar våra namnlappar genom att till exempel tvätta dem i tvättmaskin och torktumla. Namnlappar på matlådor och dryckesflaskor tvättas nästan dagligen i diskmaskinen. Vi testar också våra stryknamn genom tvätt och torkning. Vi testar våra klistermärken genom att till exempel placera dem på datorer, laddare, smartphones och saker som tvättas i diskmaskinen.

Kundrespons

Hos Ikast Etikett är de återkopplingar vi får från våra kunder viktigast. Om det är fel på lapparna, om trycket bleknar snabbt eller om lapparna inte fastnar ordentligt, vill vi gärna veta det så att vi kan rätta till felet. För självklart måste namnlapparna fungera korrekt för att vara värdefulla för dig. Vi är därför MYCKET NÖJDA med de många positiva responsen vi får från svenska kunder på Trustpilot. Här har vi ett samlat poängsättning av 4,6/5. Ikast Etikett rankas som nummer 1 av totalt 3 bästa företagen i kategorin “Skriv ut anpassade etiketter” på Trustpilot.

Tyvärr har vi upptäckt att trycket på namnlapparna kan slitna om barnet använder fet kräm eller solkräm och krämen kommer i kontakt med lappen. Vi har självklart undersökt om vi kan undvika detta. Men för tillfället är det tyvärr inte möjligt. Det beror på att vi trycker våra namnlappar med Eco-solvent bläck. Alternativet skulle vara att trycka med UV-print, men eftersom det finns osäkerhet kring om UV-print innehåller ämnen som kan orsaka allergi, vill vi inte använda denna tryckmetod.

Vad är viktigt för dig när du köper namnlappar till dina barn? Letar du efter oberoende tester eller testar du själv och gör egna erfarenheter? Dela gärna dina tankar med oss i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.