LAGRING

Tips för förvaring

Det finns mängder av lådor, askar, byråer, skåp och smarta förvaringssystem. Allt är saker som kan hjälpa dig att förvara dina saker och hålla ordning. Men om du slumpmässigt lägger sakerna i lådor och askar blir det snart svårt att hålla reda på. Med våra tips får du ut det bästa av förvaringsutrymmet. För att få ut så mycket som möjligt av ditt förvaringsutrymme är det viktigt att du skapar ett system och vet vad som finns i lådorna.

Dela lådor och skåp i mindre “rum”

Det är ofta förnuftigt att dela upp stora lådor, hyllor och skåp i mindre sektioner. En stor yta eller låda kan snabbt bli rörig och oöverskådlig. Genom att dela upp hyllan eller lådan i mindre “rum” blir det lättare att behålla överblicken. Använd lådor eller lådutrymmen för att skapa dessa mindre “rum”. Skåphyllor är en plats där det kan vara svårt att utnyttja utrymmet på rätt sätt. Genom att använda lådor eller korgar som du enkelt kan dra ut utnyttjar du utrymmet bättre i höjden.

Sätt på etiketter

När du har lagt saker i lådor, glas, askar osv. är det viktigt att du sätter etiketter på lådorna. Det hjälper både dig själv och andra att hålla ordning på förvaringsutrymmet. Du kan designa etiketter och flasketiketter hos Ikast Etikett. Här kan du själv bestämma storlek och form. Det gör det mycket flexibelt så att klistermärkena passar perfekt i ditt hem. Du kan också enkelt sätta etiketter på skåp och hyllor och till exempel skriva t-shirts, strumpor, byxor osv.

Du kan också med fördel sätta namnlappar på familjens kläder. Det gör det mycket enklare att lägga kläderna på plats. Själv är jag en stor fan av strykemärken i strumporna. Det gör det SÅ enkelt att “para” barnens strumpor, och jag är aldrig osäker på var jag ska lägga strumporna.

Är det något du inte längre använder?

Även om du har ett bra system för förvaring är det viktigt att kontinuerligt sortera dina saker. Ett tips för att sortera i garderoben är att hänga alla kläder med galgarna upp och ner jämfört med det vanliga. De kläder du sedan tar på dig och tvättar hänger du bara tillbaka som vanligt. Efter en månad kan du se vilka plagg som fortfarande hänger upp och ner och bedöma om det beror på att du inte längre använder dessa kläder.

Lägg undan saker som inte används just nu

En del av de saker vi har i våra hem hör till en viss årstid. Speciellt kläder och skor som passar bäst vid en viss tid på året. Overaller, sandaler, stövlar och shorts tar snabbt mycket plats i garderoben eller hallen.

Därför kan det vara klokt att packa undan de saker ni inte använder just nu i familjen. Se till att det du lägger undan är tvättat och i gott skick. Det är viktigt att tydligt märka vad som finns i lådorna, så att du inte behöver gå igenom många lådor för att hitta rätt. Använd runda klistermärken för att sätta på utsidan av dina förvaringslådor.

Bild från Pinterest;
https://www.pinterest.dk/pin/24136547996275700/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.