Uncategorized

Därför bör du sätta namnetiketter i kläderna

Här är våra bästa tips för användning av namnetiketter i kläder. Namnetiketter från Ikast Etikett är små klistermärken designade för att fästas på kläder. Det betyder att namnetiketterna självklart kan tvättas i tvättmaskin.

Du beställer namnetiketter på Ikast Etikett. Här skriver du vilken text som ska stå på dina namnetiketter. Du kommer att få namnetiketterna i din brevlåda inom 2-4 arbetsdagar.

Fäst namnetiketterna på kläderna

Om kläderna är helt nya är det fördelaktigt att tvätta dem innan du fäster namnetiketterna. Då kan du tvätta bort eventuella kemikalierester från kläderna (och inte minst bakterier). Detta är bra för den som kommer att använda kläderna och gör det lättare att fästa namnetiketten.

Vi rekommenderar alltid att du fäster namnetiketterna på en tvättråd eller annan etikett inne i plagget. Om du fäster namnetiketten på själva plagget kan den lätt lossna eftersom plagget ger efter när det används.

I videon nedan kan du se hur enkelt det är att fästa namnetiketterna i kläderna.

Ta bort namnetiketten från arket. Undvik så långt det är möjligt att röra vid klistermaterialet. Fäst nu namnetiketten och stryk fingret över namnetiketten med lätt tryck. Voilà, nu finns namnet i kläderna till dig eller ditt barn. Efter 24 timmar kan du tvätta kläderna i tvättmaskinen som vanligt. När vi rekommenderar att du väntar med att tvätta kläderna efter 24 timmar beror det på att klistermaterialet på namnetiketten behöver tid att härda.

Kan jag använda namnetiketter i alla typer av kläder?

JA, i princip kan du använda namnetiketter i alla typer av kläder. Men som vi nämner ovan rekommenderar vi alltid att du fäster namnetiketterna på klistermärkena i dina kläder.

Inte alla kläder har etiketter. Kanske har tvättråden i kläderna klippts av? Till exempel om kläderna är ärvt eller köpta begagnade. Hemmagjorda kläder och stickat har inte heller alltid etiketter som du kan fästa en namnetikett på. Detsamma gäller strumpor och underkläder.

Har du kläder som du ofta tvättar vid höga temperaturer? Vid koktvätt kommer namnetiketten att slitas snabbare jämfört med kläder som bara tvättas i 30/40 grader. Om det är vissa typer av kläder som du koktvättar kan du välja bland några av våra andra namnmärken. Om kläderna inte har etiketter eller om du vill koka tvätta dem kan du använda en strykmärke.

Namnetiketter i kläder = besparingar i budgeten

När du sätter namnetiketter i dina kläder är det som en försäkring. Om ditt barn glömmer bort eller förväxlar sina kläder är det enkelt att returnera kläderna till dig. Då behöver du inte köpa nytt. På förskolor och skolor hjälper du de vuxna genom att sätta namn på ditt barns kläder. När de vuxna lätt kan läsa vem som äger kläderna kommer de att lägga dem på ditt barns “plats” istället för att lägga dem i glömskboxen eller hos ett annat barn.

Som komplement till namnetiketterna kan du använda vinylklistermärken för att sätta på leksaker och skor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.