FAQ, MÄRKNING AV KLÄDER

Namnlappar för seniorer – märk det du inte vill tappa bort

Du kanske tänker att namnlappar i kläder är för barn. Det finns ingen anledning till det. Många seniorer och äldre väljer att sätta namn i kläder och personliga ägodelar för att ta hand om dem.

Det är enkelt att sätta namn på både kläder och andra saker. Det finns flera alternativ till de traditionella namnlapparna när du vill märka kläder och saker.

Så enkelt är det att sätta namn på kläder och ägodelar!

Namnlappar – klistermärken med namn till kläder. Sätt namnlappen på etiketten eller tvättanvisningen i kläderna du vill märka. Du kan också använda namnlappar på exempelvis vattenflaskan eller ipaden. Tvätta kläder och saker med namnlappar i tvättmaskin eller diskmaskin. Köp namnlappar här.

Strykemärken Strykemärken är extremt slitstarka namnlappar, men det tar tid att stryka fast dem på kläderna. Köp strykemärken här.

Beställ på nätet på Ikast Etikett. Här skriver du namnet som ska stå på namnlappen och eventuellt rumnummer eller telefonnummer. Du betalar med kreditkort eller Vipps. Vi börjar produktionen av dina namnlappar när du har godkänt dem. Så snart din beställning är klar skickar vi den och drar pengarna.

Om du tycker att det är svårt, ring oss på 239 60 966.

Sätt namn på det du tar med dig

Det är tråkigt att tappa bort en tröja eller läsglasögon när du har varit på biljard, kortklubb, på gymmet eller på dagcentralen. Med namnet på dina saker blir det mycket lättare att returnera tröjan eller läsglasögonen till dig om du skulle glömma dem.

Använd namnlapparna:

  • På glasögonfodralet
  • På mobiltelefonen
  • På handdukar, hårborste, tvål, väska, necessär och andra föremål du tar med dig till simhallen eller gymmet
  • På böcker (både om du lånar ut till andra eller tar med dina böcker på tur)
  • I kläderna – speciellt kläder du tar av dig på andra platser. Till exempel tröjor, cardigans, jackor, handskar eller mössor.
  • Ipad
  • Väskan med stickning
  • Dina laddare
  • Pillerask, läppbalsam, nässpray

Du kan även få små klistermärken med plats för namn och adress som du kan sätta på dina ägodelar.

Namn i kläderna är oumbärligt på ett äldreboende

Har du eller någon du älskar nått den punkt i livet där nästa hem är ett äldreboende? Då kommer du inte undan att sätta namn i kläderna. Många ställen kräver att det finns namn på ägodelarna. Det hjälper personalen att lägga saker på rätt plats efter tvätt, och om du eller din närstående glömmer sina saker i allmänna utrymmen.

Vår erfarenhet är att de flesta äldreboenden tvättar kläderna vid höga temperaturer. Det kan därför vara bra att välja namnetiketter som kan strykas fast på kläderna. Våra strykemärken tål tvätt vid både 60 och 90 grader. Om du inte orkar stryka namn i alla kläder kan du använda strykemärken i kalsonger, undertröjor och strumpor. I resten av kläderna kan du använda namnlappar.

På vissa äldreboenden ska det stå rumnumret i kläderna. Det är helt upp till dig vad som ska stå på namnetiketterna när du beställer.

namnlappar för seniorer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.