FAQ, KLISTERMÄRKEN, MÄRKNING AV KLÄDER

Namnlappar i diskmaskinen

Du kanske känner till de smarta namnlapparna från Ikast Etikett som används för att fästa i (barn)kläder? Namnlapparna är små, mjuka klistermärken som du fäster på en märkesetikett i kläderna. När namnlapparna sitter i kläderna måste de såklart klara av att tvättas i tvättmaskinen. Men visste du att namnlapparna även klarar av att vara i diskmaskinen (när de sätts på koppar, matlådor osv.)?

Det är smart så att namnlapparna kan användas på matlådor och dryckesflaskor. Med små barn i familjen har man ofta med sig plasttallrikar, skålar, skedar och koppar när man är ute i farten. Med en namnlapp på servicen är det alltid lätt att känna igen det man har med sig på utflykten. När ens saker är märkta med namn är det också enkelt att ställa dem i diskmaskinen hos familj och vänner. Då är det rent till nästa gång man ska använda dem – och man behöver inte oroa sig för vad som tillhör en.

Hur använder jag namnlappar som klarar av diskmaskinen?

  • Tvätta och torka allt du vill sätta en namnlapp på, till exempel en matlåda eller en vattenflaska.
  • Ta försiktigt en namnlapp från arket utan att röra vid limmet för mycket.
  • Placera namnlappen på en jämn yta.
  • Tryck fast namnlappen på matlådan eller dryckesflaskan med en finger.
  • Vänta minst 24 timmar innan du tvättar matlådan eller dryckesflaskan med namnlappen i diskmaskinen.

Min kollega Vera har namnlappar som har suttit på en matlåda i över 5 år. Så även om matlådan används i förskolan och skolan flera gånger i veckan – och tvättas i maskinen – håller namnlappen väldigt bra.

Vad kan jag använda namnlappar till?

Du kan använda namnlappar på (nästan) ALLT. Jag har två små barn och vi har ofta med oss tallrikar, skedar, koppar och skålar när vi åker på utflykt eller besöker familj och vänner. Jag har satt namnlappar på allt vårat porslin som vi tar med oss när vi är ute. Från skedar till skålar och termosar. När barnen var helt små och åt gröt hade jag också namnlappar på vispen, som jag alltid hade med mig när jag var ute, tillsammans med grötjouren. Namnlapparna hjälper oss att alltid känna igen våra saker. Med små barn är det lätt att tappa fokus och ställa en tallrik eller kopp vid diskhon – och sen glömma bort den. Med ett namn är det lätt för andra att se vem det tillhör och inte minst känna igen sin egen.

Namnlappar i diskmaskinen

Om du har äldre barn har de antagligen med sig matlåda till skolan. Och de flesta barn har alltid med sig en vattenflaska både i skolan och på träningen. Med namn på matlådan och vattenflaskan hjälper du ditt barn att känna igen sina saker – och hen kan alltid hitta sina saker i kylskåpet.

Laminerat klistermärke

Har du vattenflaskor eller matlådor som utsätts för lite mer än vanligt? Då kan du överväga att använda ett laminerat klistermärke. Till skillnad från namnlapparna har klistermärkena en vinylbeläggning som är extremt tålig. Klistermärkena klarar såklart också av att vara i diskmaskinen.

Vilka saker märker du med namn? Dela dina bästa tips för användning av namnlappar med oss i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.