FAQ, KLISTERMÄRKEN

Namnlappar i tvättmaskinen

En av de vanligaste frågorna vi får från våra kunder är: Hur tvättar man kläder med namnlappar? Lyckligtvis är svaret: Precis som vanligt. Kläder med namnlappar kan enkelt tvättas i tvättmaskinen. Men det är viktigt att du fäster namnlapparna på rätt sätt på kläderna innan du tvättar dem.

  • Fäst alltid namnlappen på en märklapp, tillexempel “märkt i nacken” eller en tvättanvisning.
  • Tryck fast namnlappen ordentligt.
  • Vänta minst 24 timmar innan du tvättar plagget efter att du har satt på namnlappen.
  • Tvätta helt nya kläder innan du sätter på namnlappen.
Namnlappar i tvättmaskinen

Varför kan man inte sätta namnlappen direkt på kläderna?

Ibland pratar vi med kunder som vill kunna fästa namnlapparna direkt på tyget i plagget. De vill att namnlappen ska vara synlig i nacken eller byxkanten, så att man slipper leta efter den i tillexempel tvättanvisningen. Anledningen till att vi inte rekommenderar att fästa namnlapparna på tyget är att kläder oftast är elastiska. När barnet drar en tröja över huvudet, kommer tyget att ge vika och namnlappen faller snabbt av. Helt enkelt för att det material den sitter på rör sig. Om du vill ha namnet mer synligt kan du använda strykemärken.

Koktvätt med namnlappar

Om du har kläder som du ofta koktvättar kommer namnlapparna att bli slita snabbare. I underkläder och strumpor som koktvättas (eller inte har någon etikett att fästa namnlappen på), rekommenderar vi att du använder våra strykemärken. Strykemärkena är extremt hållbara och om du har strukit på dem rätt på kläderna är de nästan omöjliga att ta bort. När du sätter strykemärken i strumpor är det bra att sätta märket “upprätt”, så att märket “följer ribbstickningen”. Då minskar du risken för att strykemärket sträcks ut, vilket kan vara svårt att undvika i strumpor.

strykemärken i strumpor

Namnlappar i skor

Namnlapparna från Ikast Etikett är perfekta att använda i kläder eftersom de är väldigt mjuka. Namnlapparna kliar eller sticker inte när de sitter i barnens kläder. Nackdelen med ett olaminerat märke är att trycket och texten kan nötas bort över tid. Det gäller till exempel i skor eller stövlar som blir blöta och svettiga. Om namnlappen är fäst inuti skon kommer friktionen med fötter och strumpor också snabbt att slita på texten och trycket. Därför rekommenderar vi att du kompletterar namnlapparna med våra klistremerker med vinylbeläggning. Vinylbeläggningen ger klistremerkerna en fantastisk hållbarhet. Klistremerkerna med vinylbeläggning tål att tvättas i diskmaskinen, men inte tvättmaskinen.

Namn på matlådan

Många av våra kunder använder också namnlappar på matlådor och vattenflaskor. Därför måste namnlapparna också tåla de många rundorna i diskmaskinen. Vi har testat våra namnlappar på barnens matlådor och rekordet bland kollegorna är samma namnlapp på en matlåda i 5 år.

Trots att namnlapparna håller sig mycket bra på matlådor och vattenflaskor går det inte att undvika att märket bleknar över tid. Om du vill undvika detta kan du välja laminerade klistremerker till matlådor och vattenflaskor. Det är samma klistremerken som du också kan använda i skor.

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst om du är osäker på vad som passar dina behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.