ARMBAND, EVENTS, SÄKERHET

Vilket lås ska jag välja till mitt festivalarmband?

Ibland frågar våra kunder oss: “Vilket lås ska jag välja till mitt festivalarmband?”

När du beställer dina festivalarmband på Ikast Etikett har du flera olika möjligheter att anpassa armbandet på med ett lås som passar till ditt evenemangs behov. Här nedan får du en överblick över de vanligaste låsen till festivalarmband. 

Metallring:

Metallringen är en klassiker och den gamla goda lösningen som aldrig slår fel. Riktigt säker inträdeslösning – det är ren nostalgi inom festivalarmband. Metallåset är vanligtvis av silver men finns i andra färger.

Metallringen kräver att man försluter den med en tång. Man blir trött i handen om man ska försluta många och det är tidskrävande vid ingången. Fördelen är dock att armbandet inte kan dras åt mer eller mindre när metallringen är försluten. Välj en riktig tång så att armbandet inte kan öppnas igen. På vissa ställen finns det maskiner som automatiskt kan stänga metallringen genom att man för in handen i maskinen. 

Easylock: 

Ett runt lås i plast med invändiga mothakar. Låset kan dras upp och dras åt men kan inte dras av igen. Easylock finns i olika versioner: 

Easylock 923 

Det minsta easylock-låset. Samma format som metallringen. Ett bra litet lås som kan sättas på alla 15 mm armband. Finns som standard i svart och vitt. 

Easylock 915

Mellanstorlek/medelklass. Något större och kan sättas på både 15 mm och 20 mm band. Finns som standard i svart och vitt. 

Easylock 917

Lås i toppklass. Tillverkat i 2 delar där den inre delen sitter fast om man vrider på låset. Vrider sig runt sig själv. Den mest använda vid festivaler och betraktad som ett av de säkraste låsen på marknaden. Finns som standard i svart och vitt. Kan göras i särskilda färger vid min. 1000 st. per färg. 

Klicklås

Några attraktioner väljer ett annat lås som fungerar som ett klicklås. Fördelen med dessa är att de inte kan dras åt mer efter att de förslutits och passar därför särskilt bra till barn. De har aldrig riktigt fått spridning på festivaler men är däremot populära som “all inclusive-armband” på hotell, inträdesband till attraktioner (t.ex. Weissenhauser) m.fl. 

Hållbart lås

Lås av bambu (miljövänlig med 60 % mindre plast) blir mer och mer populärt hos dem som är ute efter en miljövänlig lösning. 

Lås som kan öppnas och stängas om och om igen

Om armbandet används som reklam och ska kunna tas av och på. De kan levereras med pärl-lås i plast, metall och trä eller som ett trycklås.

Vi hoppas att du har blivit klokare på de olika låsen i det här inlägget: “Vilket lås ska jag välja till mitt festivalarmband?” Tvivlar du på vad som passar dina behov bäst? Kontakta oss på 040-606 06 51 eller mejl: info@ikastetikett.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.