SÄKERHET

5 säkerhetslösningar: Förbättra säkerheten på dina festivalarmband

För dig som anordnar evenemang eller festivaler är det helt avgörande att säkerhetskontrollen fungerar felfritt. Det finns det många orsaker till, som du säkert redan kan räkna ut.

  • Betalande gäster får en sämre upplevelse om de upplever att andra gäster kommer in på området med falska festivalarmband, eller armband som har tagits över av andra gäster.
  • För mycket folk på ett avspärrat område kan ge problem med polis och räddningstjänst, precis som det utgör ett reellt säkerhetshot för dina gäster ifall det skulle utbryta brand eller ske en olycka.
  • Gäster som fuskar med ingångskontrollen innebär mindre intäkter för dig som arrangör.

När du använder entreband har du därför flera möjligheter till att öka säkerheten genom att lägga till extra funktioner. Festivaler är olika och därför erbjuder vi också flera olika typer av säkerhetsfunktioner som du kan lägga till dina kontrollarmband.

Låsning

Vilken funktion har låsningen?
Låsningen ska, precis som ordet antyder, se till att armbandet förblir låst. Det är avgörande för många evenemangsarrangörer att armbandet inte kan avlägsnas från besökarens handled utan att klippa av det.

Det finns olika typer av låsningar.

Easy-lock:
Easy-lock är den riktigt enkla lösningen som går snabbt att fästa på besökarna. Ett easy-lock fäster man på festivalarmbandet så att låset inte kan dras tillbaka och besökaren därför inte kan ta av armbandet igen utan att klippa av det.

Tänk dock på att armbandets utstickande material ska klippas av ca 1,5 cm efter låset, så att besökaren inte kan dra ut armbandet genom låset.

Nackdelen med easy-lock är att vissa besökare (både barn och vuxna) kan råka få armbandet för stramt kring handleden, så att de måste byta ut armbandet.

Metallåsning:
Metallåsning är en klassisk låsning som är pålitlig och alltid fungerar. Metallåsningen är gjord av aluminium. Metallringen dras åt om ändarna på armbandet så att textilremsan låses fast och armbandet inte kan tas av igen. Metallringen är fortfarande mycket populär bland våra kunder, trots att den här lösningen är mer tidskrävande och kräver verktyg. Fördelen men metallåsningen är även att när armbandet är låst kan besökaren inte dra åt armbandet ytterligare.

Looplåsning:
Looplåsningen fungerar genom att ett stift går igenom ett hål i armbandet, och stiftet fäster sedan i ett hål i plastloopen. Det finns så klart många hål i armbandet, så att det kan anpassas efter handledens storlek. Den här lösningen är smart eftersom den inte kräver verktyg och du undgår samtidigt att besökarna råkar dra åt armbandet för mycket efter att det sitter på handleden.

Det finns förstås även lås som gör det möjligt att återanvända armbandet. Denna typ av lås är dock ovanliga på festivaler där armbandet fungerar som kontroll för giltig entré.

2. RFID-armband

RFID-teknologi blir allt mer populär, vilket det finns många orsaker till. Ökad säkerhet är absolut en av dem.

Kontaktlös åtkomstkontroll:
Med RFID-teknologi skannar man besökarens armband för att fastställa att det är ett unikt armband. I chippet går det att spara information om biljettyp, besökarens namn och ålder med mera.

Kontantfri betalning:
RFID-armbanden kan även användas till betalning så att ni slipper ha kontanter i omlopp. Det är en fördel både för era besökare och medarbetare/volontärer. Besökarna kan på förhand sätta in ett belopp på armbandet eller koppla ett kontokort till armbandet.

3. Armband med streckkod/QR-kod

Du har redan sett streckkoden på konsert- och teaterbiljetter, så varför inte använda streckkoden på festivalarmbandet?

Streckkoderna är unika och en kopia av en streckkod kommer därför att ge dina kontrollanter en upplysning om att streckkoden redan har använts.Armband med UV

Armband med UV ger dina kontrollanter möjlighet att kontrollera armbandets äkthet med hjälp av UV-ljus. UV syns inte i vanligt dagsljus men kontrollanterna kan se det med en UV-lampa.

4. Armband med UV

Armband med UV är särskilt bra på mörka ställen där det kan vara svårt för kontrollanterna att urskilja din design.

Du kan få invävd UV tygarmband eller tryckt på pappersarmband.

5. Unik design

En enkel men likväl viktig egenskap hos ditt armband är designen. Om du väljer ett svart kontrollarmband utan tryck eller ett vanligt pappersarmband kommer det vara mycket enklare för besökare att planka in, helt enkelt för att armbandet är så lätt att kopiera.

Därför ska du se till att designen på ditt armband är unik och svår att kopiera. Om du har olika typer av entréer ska du se till att göra variationer som är lätta att åtskilja – även en regnig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.